Содржина

Повијесна и обитељска драма која се одвија прије пада Берлинског зида, кад је брачни пар ухваќен при покушају бијега из Источне Њемачке, због чега им је једно дијете одузето и дано на посвојење.
Године 1974. Хеике (К. Флинт) и Улрицх Молитор (Е. Селге) ухваќени су при покушају бијега из Источне у Западну Њемачку. Власти им дају ултиматум: или иду у затвор, а њихово двоје дјеце на посвојење, или могу отиќи у Западну Њемачку само с једним дјететом, а да друго буде посвојено, под увјетом да за Министарство за државну сигурност, злогласни Стаси, прикупљају и дојављују податке. Молиторови морају пристати на понуду, одлазе на запад са седмогодишњим сином, а двогодишња Мириам остаје у земљи.
Петнаест година касније - уочи пада Зида - Мириам, сада под именом Ребецца (Х. Цонфуриус), лијепа је и ведра тинејџерица, која одраста у обитељи Праманн, не слутеќи да је посвојена и да у Западном Берлину живе њезини прави родитељи. Писма која су јој годинама слали никад нису стигла до ње, јер је писма пресретала жена коју је тајна служба заврбовала и на њих одговарала. И Праманнови, и Молиторови и сви други били су на неки начин у шаци Стасија. Размјери тог нечовјечног сустава у пуној су мјери обичним људима разоткривени тек након пада зида.
Филм је снимљен уз обиљежавање двадесете годишњице пада Берлинског зида. Уз емоционално снажну особну причу двију обитељи, документиран је и аутентичним повијесним догаѓајима.
У филму је особито запажена млада глумица Хенриетте Цонфуриус, као Ребецца односно Мириам.
Филм је био номиниран за награду Адолф Гримме за режију и сценариј.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • ВРЕЌА БРАШНО (2012)

    image
    Алсемберг, 1975 година. Осмогодишната Сара живее во католички дом за напуштени деца. Еден ден, нејзиниот биолошки татко, кој никогаш не го запознала, доаѓа да ја...
  • The Old Shell (1980)

    image
  • До видување, сине мој (2019)

    image
    „До видување, сине мој“ ги следи животите на две семејства низ три декади социјална, политичка и човечка револуција во Кина. По загубата на дете во трагична...
  • Ослободување (2007)

    image
    Ана поголемиот дел од својот живот го поминала во Франција, но нејзините корени се од Израел. Кога умира таткото на Ана, таа се запознава со својот полубрат Улим...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.