рејтинг: 4.6/10

Содржина

Мариа, средовјечна жена, живи у старој куќи на обали. Мучи је кајање због пропуштених прилика и неиспуњених снова и безнадне свакодневице. Цијели њезин живот био је надахнут љубављу према обитељи.
Прво је то била љубав према Гиги, бившем енглеском новинару, који је постао рибаром како би живио с њоме и постао јој муж. Затим је ту била љубав према троје дјеце. Одгојила их је у куќи пуној геранија – геранија који су упорно расли у пукотинама зидова које је годинама прије узроковао потрес – али чим су одрасла, дјеца су одлетјела су из гнијезда, остављајуќи Марију саму у куќи с погледом на невјеројатно лијеп крајобраз полуотока Сорренто.
Њезин муж сада живи на свом рибарском броду, њезина су дјеца далеко. Једнога дана Мариа одлучи учинити
посљедњи покушај да поновно окупи обитељ на забави коју ќе приредити на имендан своје мајке.
Францесцо, најпаметнији од њезине дјеце, одлучио је живјети у Неw Yорку са женом странкињом, превеликим снобом за Марију, створењем с другога планета, с којом не може разговарати. Марио, њезин други син, добар је и миран лијечник, с двоје дјеце и младом и модерном женом којој су обитељске везе терет. Мириам је Маријино треќе дијете. Она губи најбоље године свога живота трчеќи за егзотичним и дивљим, с партнерима који су заправо дјечаци без правих коријена.
Сви људи које Мариа воли далеко су од ње и живе каотично и несретно. Мариа сматра да ќе обитељско окупљање
у куќи њихова дјетињства, на балкону с геранијима, обновити обитељске везе, уз прекрасно небо и мирис домаќе кухиње.
Она се припрема за ово окупљање с мало наде и много страхова. Почиње вјеровати да су сва њезина љубав, сви њезини напори, сви дани њезина живота посвеќени онима које воли - заборављени. Њезин муж, разочаран женом која је постала искључиво мајка, тражи нешто што ќе дати смисао његову животу. Тражи друге занимације изван куќе, пача се у политику, а можда има и љубавницу. Марији је доста депресије. Али када се њезина дјеца врате куќи, сваки са својим проблемом, Мариа ќе схватити да је још требају.
То ќе јој дати снаге да се поновно избори за своју обитељ.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Ѓавоља варош (2009)

    image
    Филм о људима које воде основне људске потребе - инстинкти, опсесије, амбиције, страхови и фрустрације. Скуп различитих ликова чији се путеви укрштају у једном...
  • Дадилка за фудбал (2011)

    image
    Кога Хелен Хејзлтон ќе го ангажира Одмунд, норвешкиот фудбалер, да работи како бебиситер за нејзините два сина, Одмунд во куќата донесува смеа и ја дели својата...
  • Лов у мутном (1981)

    image
    Београдско дивље насеље подигнуто на обали Дунава, треба да се руши, што изазива забринутост власника. Столе Харинга нуди Паји Главоњи друштвени стан који је веќ...
  • Скоро пријатељи (2016)

    image
    Charlie is an unmotivated man in his mid 20s still living at home with his mother and stepfather who falls for a young woman who has a serious boyfriend.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.