Содржина

Канадско-америчка цртана серија за дјецу Артур, велики хит и свјетска сензација с чак шест награда Еммy, темељи се на књижним успјешницама Марца Броwна, а прати пустоловине и невоље неодољивог осмогодишњег човјеколиког мравоједа који једноставно очарава чињеницом да је - посве обично дијете.
Било да се супротстављају школском насилнику, или су забринути због новог учитеља, или пак чувају грозне мале близанце, Артур, његова млаѓа сестра Дорица и њихови пријатељи своје недоумице успијевају ријешити с много маште, доброте и хумора.
Радња серије смјештена је у измишљени Дрвоград, а у првој сезони свака епизода доноси по двије причице о доживљајима малог Артура, његових пријатеља и чланова обитељи те њиховим свакидашњим меѓусобним односима.
Продукција ове изнимно успјешне анимиране серије почела је 1994. године. Од тада је приказано 229 полусатних епизода и тиме је серија Артур уједно постала најдуже приказивана анимирана телевизијска серија за дјецу.
У само неколико година серија је постигла врло велику гледаност, с готово 10 милијуна гледатеља тједно у Сједињеним Државама. Серија је друга, након Улице Сезам, најдуже емитирана серија у телевизијској мрежи ПБС Кидс. Најдуже је емитирана дјечја анимирана серија у САД те, послије серије Симпсони, друга најдуже емитирана анимирана серија у САД-у.
Серија Артур емитира се у укупно 83 земље, а сада ќе је, први пут у Хрватској, приказати Хрватска телевизија на свом Другом програму.
ТВ адаптација: Катхy Wаугх

Слики

Артуров савршени БожиќАртуров савршени БожиќАртуров савршени БожиќАртуров савршени Божиќ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Радознали Џорџ (2006)

    image
    Штааааааа? Мајмун неваљалац? Али немојте одмах да помишљате на најгоре! Џорџ, поред тога што сјајно забавља све чланове своје породице, има и много корисних...
  • Вик викинг (2013)

    image
    Викиншки пут је пун насиља. Но викинг Вик, десетогодишњи насљедник трона свог оца Халвара, не мисли тако! Он проблеме у свом селу Крљушт и на отвореном мору са...
  • Ура за Хакл! (2007)

    image
    Детска емисија што е заснована на класичните дела на авторот и илустратор Ричард Скари, со фокус на шестмина ликови кои ги решаваат мистериите на секојдневниот...
  • Caillou (1997)

    image
    Entertaining misadventures of a four year old boy named Caillou, where each day he discovers something new and interesting with his mommy, daddy, and Rosie....
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.