poster

Смешне и друге приче, 1. део

Smešne i druge priče (2004)


рејтинг: 7.3/10

Содржина

Током 2004. и 2005. године, Редакција драмског и домаќег серијског програма РТС одлучила је да се позабави формом драмских минијатура. Идеја је била једноставна - урадити адаптације кратких прича познатих домаќих и светских писаца, тако што ќе се један глумац провлачити кроз њих као наратор, али истовремено и као главни актер.

Тако је настало три циклуса петнаестоминутних кратких драма које су емитоване и појединачно, а такоѓе су направљена три омнибуса (сваки по шест минијатура) који су заправо имали дужину три целовечерња ТВ филма. Ове драмске минијатуре су назване Смешне и друге приче. Драматизацију прича првог циклуса урадиле су Смиљана Ѓорѓевиќ, Ивана Димиќ и Јелица Зупанц.

Први део трилогије садржи приче:

Митрополитов мачор (Радоје Домановиќ) Дар мудраца (О'Хенри) Камелеон (Антон Павлович Чехов) 70 хиљада Асираца (Виљем Саројан) Министарско прасе (Бранислав Нушиќ) Голубови (Исак Башевис Сингер)

Кроз овај први омнибус води нас Драган Миќановиќ као наратор са којим пратимо разнолика испољавања људске сналажљивости - од глупости до мудрости - преко свакодневних, обичних и смешних ситуација, до искрене запитаности о опстанку и смислу појединца.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Светска жена (2021)

    image
    Мари (Лоре Калами) е самохрана мајка и сексуална работничка во Стразбур; независна во приватниот живот и убедена во својата професија, таа е активен член на...
  • Здраво, сестро, збогум, животе (2006)

    image
    Кад јој отац и маќеха погину у несреќи, студенткиња постаје старатељка седмогодишњој полусестри.
  • Денови во облаците (2007)

    image
    Филмот на Силви Солдини „Облачни денови” (Giorni e nuvole), напишан заедно со Дориана Леондеф, Францеко Пиколо и Федерика Понтремоли е приказна за Елса и Мишел....
  • У вртлогу лажи (2012)

    image
    Драма. Средњошколка Денисе Диxон (Х. Цаитенс) долази у школу утучена и уплакана. По цијелој школи исписани су графити "Денисе дроља", а предводница цијеле хајке...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.