Содржина

Документарецот „Марвел ренесанса“ ја раскажува приказната за тоа како „Марвел“ го надмина банкротот во доцната 1996 година и како нивните креативни и деловни стратегии од 2006 година им донесоа невиден успех.
Како суперхероите го освоија Холивуд... како „Марвел“ кој, кон крајот на 1996 година, прогласи банкрот и успеа на чудесен начин да се врати, а по 15 години да доживее неверојатен успех. Кои се двајцата таинствени луѓе што ја испланираа неверојатната мутација на „Марвел“, кој „Дизни“ тогаш го доби за златна цена? Во документарецот се појавуваат познатите писатели Марк Вејд („Предизвикувач“) и Марк Милар („Ултимативните“), како и сценаристот Том Седанто („Икс Мен), филмскиот режисер Луос Летерје („Неверојатниот Халк“) и основачот на „Марвел Стјудиос“, Ави Арад. „Марвел Ренесанса“ ја прикажува борбата помеѓу „Волците од Вол стрит“ и „Чуварите на храмот“.

Слики

Марвел ренесансаМарвел ренесансаМарвел ренесансаМарвел ренесансаМарвел ренесансаМарвел ренесансаМарвел ренесанса

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Рушење граница: Знаност нашег планета (2021)

    image
    David Attenborough and scientist Johan Rockström examine Earth's biodiversity collapse and how this crisis can still be averted.
  • My Journey Through French Cinema (2016)

    image
    Bertrand Tavernier's personal journey through French cinema, from films he enjoyed as a boy to his own early career, told through portraits of key creative figures.
  • Бисерно дугме (2015)

    image
    У океану је похрањена историја читавог човечанства. У океану су сачувани гласови земље и гласови свемира. Звезде покреќу океане и жива биќа у њима. Океан, уједно...
  • Путинови сведоци (2018)

    image
    Дугометражни документарни филм „Путинови сведоци“ Виталија Манског бави се хронологијом Путиновог доласка на власт и његовим вртоглавим успоном. У почетку и сам...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.