poster

Оптужени

OBŽALOVANÝ (1964)

Драма | Чехословачка
Режисер: Ján Kadár, Elmar Klos

рејтинг: 7.5/10

Содржина

Драма. Директор велике граѓевинске твртке оптужен је због исплате големих свота новца. Је ли само он крив? А што је с онима који су такоѓер судјеловали у великом пројекту и измакнули се кад је он завршио на суду? Хоќе ли се они извуќи?

Снимљен према истоименом роману Ленке Хашкове филм се бави проблемом политичке и моралне одговорности. Награѓен је Кристалним глобусом на Фестивалу у Карловyм Варyма 1964.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • У спаваќој соби (2001)

    image
    Тодд Фиелдс "Ин тхе Бедроом" онлy слоwлy ревеалс итс реал субјецт ин а сторy тхат хас а схоцкинг реверсал ат тхе енд оф тхе фирст ацт, анд тхен лоокс море дееплy...
  • Визија (2018)

    image
    Французинката Жана доаѓа во Јапонија во потрага по ретка медицинска билка, која според легендата се појавува еднаш во 997 години. Таа се среќава со шумарот Томо,...
  • Partizani i vogël Velo (1980)

    image
  • Тоа вечерно сонце (2009)

    image
    Тенесиски фармер се враќа во својата фарма и мора да се соочи со семејното предавство, повторната појава на еден стар непријател и загубата на својата фарма.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.