рејтинг: 7.7/10
Оценка на корисникот: 6.6/10
(8 гласови)

Содржина

Негдје у неком забитом маѓарском селу живе отац и кќи. Отац не види на једно око, а и рука му је одузета. Имају кобилу која одбија храну те је нити упрегнути не могу. Вани непрестано пуше хладни вјетар који разноси прашину. Једино што имају за јело су крумпири. Сваки дан кќи облачи оца, одлази до бунара по воду, даје кобили сламу и скуха два овеќа крумпира. Сваки дан је исти, иста рутина, исто вријеме, иста дубока биједа.
Један од најцјењенијих сувремених еуропских редатеља Бела Тарр најавио је "Торинског коња" као свој посљедњи филм. Катаклизмичне атмосфере, филм почиње догаѓајем везаним уз Ниетзсцхеа који је 1889. године, боравеќи у Торину, угледао страшан призор бичевања коња. Славни је филозоф покушао помоќи јадној животињи но пао је на земљу те се након тога душевно више никада није опоравио. Филм је подијељен на 6 цјелина од којих свака представља један дан у тједну, који је скоро потпуно идентичан оном претходном. "Торински коњ" снимљен је у црно-бијелој техници, дугих статичних кадрова, оскудне сценографије, скоро па без дијалога са само два протагониста те једини догаѓаји који одударају од осталих дана посјет је сусједа који од пара купује ракију те група Рома у пролазу.

Слики

Торински коњ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.