рејтинг: 7.4/10
Оценка на корисникот: 9/10
(3 гласови)

Содржина

Оливер Твист роѓен је у малом граду близу Лондона. Живот га није мазио. Тукли су га и изгладњивали. Био је шегрт једном оџачару, а онда једном погребнику, где су га још малтретирали, па је одлучио да побегне у Лондон, с намером да започне бољи живот.
Тамо се, пак, спетљао с лоповима меѓу којима су главни били Фагин и Сајкс. Оливера хапсе због краѓе коју није починио, а од затвора га је спасава господин Браунлоу. Једног дана, господин Браунлоу га шаље да плати књиге, али га хвата Фагинова сарадница и враќа га Сајксу.
Сајкс га тера да им помогне да провали у једну куќу. Хватају их на делу, за њима креќе потера, а Оливер бива рањен. Спасили су га управо власници куќе у коју су провалили, који, чувши његову причу, одлучују да му помогну. Уз помоќ господина Браунлоуа, откривају порекло Оливерових родитеља и његове прошлости.
Филм је номинован за 12 Оскара, а добио је 6. Освојио је и 2 Златна глобуса, од 5 номинација.

Слики

ОливерОливерОливерОливер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Nxënësit e klasës sime (1984)

    image
    The life of high school friends and the struggle they handle during their time as teenagers.
  • Zemrat që nuk plaken (1977)

    image
  • Еднакви шанси (2006)

    image
    Зависноста од коцкање ги прикажува приказните на тројца луѓе кои немаат ништо заедничко освен проблемот кој им ги уништува животите.
  • Cowgirls 'n Angels Dakota's Summer (2014)

    image
    The Sweethearts of the Rodeo are back! And their newest trick rider still has a lot to learn about competitive trick riding, and herself, too. COWGIRLS N ANGELS...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.