poster

Парче плавог неба

Parče plavog neba (1961)

Драма, Семеен | Југославија
Режисер: Toma Janić

рејтинг: 6.1/10
Оценка на корисникот: 9.4/10
(13 гласови)

Содржина

Парче плавог неба - то је све што могу видети становници дворишта где живе људи који се радују и сваѓају и једни другима непотребно загорчавају живот. Чеда, ноќни поливач улице, пије да би заборавио бриге, али ипак воли жену и децу који пате због његовог пијанства. Подстанар Бора, ложач локомотива, гаји дивље голубове који, опет, сметају господину и госпоѓи Кнез - жени пуној комплекса због неостварених жеља. Ту је и симпатични деда Филип, човек који воли децу и храни Борине голубове, затим мали Миша, парализовани дечак који с балкона свог стана учествује у дечијој игри. Мало даље је Жужа, жена проблематичног занимања, која издаје собу и тражи мужа. Ту је и сликар са женом Мицом, и њихови сликарски проблеми, а преко пута њих је студенткиња Љиља, која, кад се сунча у бикинију, збуњује не само сликара. Ту су, најзад, неизбежни суседи, знани и незнани, деца, милиционери, судија за прекршаје и остали који употпуњавају овај живописни и занимљиви амбијент. И они живе у том дворишту са својим радостима и ситним уједањима без којих би живот био лепши. Ово је прича о људском оптимизму који сви носимо у себи.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Zemrat që nuk plaken (1977)

    image
  • Nxënësit e klasës sime (1984)

    image
    The life of high school friends and the struggle they handle during their time as teenagers.
  • Авторот на писмаа (2011)

    image
    Меги е млада девојка, еден ден добива инспиративно писмо. Се чини дека авторот ја познава подобро, одошто таа самата себе. Таа отсекогаш имала претчувство дека не...
  • Rruga e lirisë (1983)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.