Содржина

Због окрутног прогањања због идеолошких ставова, Елена годинама скрива свог супруга Рицарда. Након што је ѓакон Салвадор почне прогањати, то још више угрози постојаност Еленине ионако крхке обитељи. Марибел Вердú у главној је улози. Редатељ је Јосé Луис Цуерда.

Оренсе, 1940-их. Сваки пут кад Елена закључа своја улазна врата, она окрене кључ који крије њезину тајну. Њезин супруг Рицардо, жртва окрутног прогона због својих идеолошких ставова, веќ се годинама крије у својој властитој куќи у којој живи са својим сином и кќери, Еленитом и Лорензом. Уплашен и изгубљен након што је био на бојишту, ѓакон Салвадор враќа се у сјемениште у Оренсу. Али сумње младога ѓакона тако су велике да је жупник одлучио одгодити његово зареѓење за још једну годину. У меѓувремену ќе Салвадор подучавати у школи коју похаѓа Лорензо. Лорензо је Еленин син, а Салвадор мисли да је Елена удовица. Млади ѓакон постаје опсједнут Еленом и почиње је неумољиво прогањати.
Крхкост је обитељи разоткривена, а ионако нестална стварност бива још више нарушена. Протагонисте филма „СЛИЈЕПИ СУНЦОКРЕТИ“, рањена биќа, околности несмиљено шамарају. Окружени зидом репресије, немогуќом љубављу и емоционалним неуспјехом, они се очајно хватају за било коју сламку која им помаже да воде било какав привидан живот.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Red Poppies on Walls (1976)

    image
    The film mainly takes place in an orphanage of Tirana in the years of the city's occupation from the Italian fascists at the start of World War II.
  • Величенствените Амберсони (2002)

    image
    Разгаленото детиште, Џорџ Амберсон, е ужаснат кога неговата мајка, вдовица од неодамна, ја обновува врската со богатиот Јуџин Морган, кого го оставила неколку...
  • Војна академија 3 (2016)

    image
    Шта се догодило са јунацима популарне Војне академије од тренутка када смо их последњи пут срели? Генерација кадета која је освојила срца милиона наставља своје...
  • Мастер (2012)

    image
    Впечатлив приказ за талкачите и трагачите по вистина по Втората светска војна во Америка. Филмот „Мастер“ на Пол Томас Андерсон го следи патувањето на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.