рејтинг: 8.3/10
Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 6

Содржина

Ема стиже у болницу, али је Кевин веќ преминуо.
Кривеќи себе за његову смрт, она напушта састанак у фирми на ком разговарају о затварању случајева Атар и Расел. Гринвуд јој даје информације с којима Ема може доќи до Рејчелине мајке.
Брукс врши притисак на Гринвуда како би сазнала зашто је Мајлс толико заинтересован за Ему. Током посете Ема открива да је Вајлдова супруга заправо нестала Рејчел, која се сложила да помогне да се прикрије Симсову смрт у замену за бољи живот. Мајлс се спрема да Еми намести убиство, које би изгледало као освета Атарових људи. Гринвуд је упозорава на ризике, али се Ема ипак суочава са Рејчел. Метју долази и схвата да Емин аутомобил има подменуту бомбу и одлучује да јој то и каже. Меѓутим она га наговара да јој каже и шта се догодило у ноќи Симсове смрти.
Неустрашива адвокатица и вишедеценијски борац за људска права Ема Бенвил, усред случаја одбране групе Арапа под сумњом за помагање Исламској држави, преузима и случај поновне одбране човека који је (како тврди, под присилом) почетком овог века признао убиство малолетнице које није починио, због чега је провео 14 година у затвору. Копајуќи дубље у случај, она открива заверу повезану са политичарима, британским и америчким обавештајним службама, и војном базом где су заташкани силовања и убиства. Емина борба за правду довешќе њену каријеру и лични живот у опасност.
Ова двокрака политичко-шпијунска прича у шест епизода добија филмски третман, и у продукционом и у наративном смислу, те будуќи гледаоци могу да очекују зрео и одличан ТВ рад, који, поред свега, у причу уводи и важан мотив угрожавања приватности од вазда параноидног државног апарата у ери подмаклог дигиталног пакла.
Главна глумица, Хелен Мекрори, је изванредна у улози праведне и храбре Еме Бенвил, а аутори серије су се видно надахнути и легендарном британском серијом Едге оф Даркнесс из 1985. Све у свему, гледаоцима ќе још једном постати јасно зашто британске крими-серије важе за једне од најквалитетнијих.
Креатор серије: Патрик Харбинсон

Слики

НеустрашиваНеустрашиваНеустрашиваНеустрашиваНеустрашиваНеустрашиваНеустрашива

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Весници (2018)

    image
    Дејството се одвива во динамичната британска индустрија на весници и ни ги прикажува динамичните животи и постојаните професионални дилеми на ликовите. Серијата...
  • Истрага на местото на злосторството: Лас Вегас (2000)

    image
    “Истрага на местото на злосторството” е криминалистичка драма која решава злосторства со помош на форензички процедури. Серијата ги следи настаните на група...
  • Менталист (2008)

    image
    Тој е истражувач со исклучителна дарба за решавање на најсложените злосторства кои ги направиле пореметените умови. Тој е менталист, кој користи софистицирани...
  • Ред и закон: Злочиначке намере (2001)

    image
    Закон и ред: Цриминал Интент из радионице добитника Еммyја Дицка Wолфа чини помак од традиционалнога формата уводеќи гледатеље у умове криминалаца док Одред за...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.