Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 1

Содржина

Елиса ди Ривомброса је талијанска телевизијска серија (надахнута романом Самуела Рицхардсона из 1740. "Памела или награѓена крепост") која прати љубавну причу у Италији 18. стољеќа измеѓу младог талијанског грофа Фабризија Ристорија и слушкиње његове мајке Елисе.
Љубав из снова која пркоси свим конвенцијама, па и смрти. То је главна тема на којој почивају успони и падови Елисе Сцалзи, младе дјевојке роѓене у сиромаштву, коју је природа обдарила великом унутрашњом финоќом, чиме је и привукла грофа Фабризија Ристорија. Елиса попут Пепељуге трпи све од зависти послуге до ароганције племиќке обитељи, а као модерна јунакиња постаје главним ликом који ќе уз помоќ своје крхке женствености разријешити и спријечити крајње замршену уроту против краља.
Локације су типичне за велике романе у наставцима: у средишту је велики посјед Ривомброса, па потом племство Торина који ќе постати главни град Италије, а главна је тема искупљење оних који своју судбину стављају испред онога што им животне околности, предрасуде и класни положај намеќу.
Ову серију прати и њезин наставак по имену Елисина кќер - повратак у Ривомбросу (из 2007.), чија се радња одвија 1797. и усредоточује се на Елисину кќер Агнесе Ристори.
Прије него што су га војвода Раниери и његови крвници убили, гроф Цонфорти је успио капетану Ломбардију предати попис племиќа који сплеткаре како би убили краља. У меѓувремену на ладањском имању Ривомброса грофица Агнесе Ристори повјерава Елиси, својој младој дворјанки, свој страх да никад више неќе видјети свог сина Фабризиа, с обзиром да је он веќ дуље вријеме у војном походу. Али Фабризио, тијеком повратка из војног похода куќи буде свједок засједе у коју упада његов пријатељ Ломбарди, а организирао ју је Раниери, у потрази за пописом уротника против краља. Фабризио не успије спасити пријатеља, но успије се домоќи драгоцјених докумената, те свом умируќем пријатељу обеќа да ќе их особно доставити краљу. Кад стигне у Ривомбросу, пожури се к мајци, коју затекне у књижници с Елисом. Измеѓу њих се двоје смјеста роди фатална привлачност, но Фабризио тад још није свјестан да је Елиса тек слушкиња.

Слики

Елиса од РивомбросеЕлиса од РивомбросеЕлиса од РивомбросеЕлиса од РивомбросеЕлиса од РивомбросеЕлиса од Ривомбросе

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Јадници (2018)

    image
    Телевизијска адаптација класичног романа Виктора Хугоа. Серија прати животе и меѓусобне односе неколико француских ликова у двадесетогодишњем периоду раног 19....
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Вовед во анатомија (2005)

    image
    'Увод' је други најгледанији програм у Америци, одмах иза овогодишњег Супербоwла који је био најгледаније финале америчког ногомета посљедњег десетљеќа. Серија је...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.