Елиса ди Ривомброса је талијанска телевизијска серија (надахнута романом Самуела Рицхардсона из 1740. "Памела или награѓена крепост") која прати љубавну причу у Италији 18. стољеќа измеѓу младог талијанског грофа Фабризија Ристорија и слушкиње његове мајке Елисе. Љубав из снова која пркоси свим конвенцијама, па и смрти. То је главна тема на којој почивају успони и падови Елисе Сцалзи, младе дјевојке роѓене у сиромаштву, коју је природа обдарила великом унутрашњом финоќом, чиме је и привукла грофа Фабризија Ристорија. Елиса попут Пепељуге трпи све од зависти послуге до ароганције племиќке обитељи, а као модерна јунакиња постаје главним ликом који ќе уз помоќ своје крхке женствености разријешити и спријечити крајње замршену уроту против краља. Локације су типичне за велике романе у наставцима: у средишту је велики посјед Ривомброса, па потом племство Торина који ќе постати главни град Италије, а главна је тема искупљење оних који своју судбину стављају испред онога што им животне околности, предрасуде и класни положај намеќу. Ову серију прати и њезин наставак по имену Елисина кќер - повратак у Ривомбросу (из 2007.), чија се радња одвија 1797. и усредоточује се на Елисину кќер Агнесе Ристори.

Беше на каналите:

HTV1  O Kanal  

Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.