Неке обитељске тајне требају остати закопане... Узбудљива шведска драма од десет једносатних наставака, чија је радња смјештена на предивном архипелагу, прича је о двојици браќе и сестри, који се поновно сусреќу на отоку Суннанöу након што им је преминула мајка. Њихова лукава мајка ставила је необичну клаузулу у своју опоруку: браќа и сестра морају остати заједно на отоку и водити обитељски пансион годину дана. У противном, неќе наслиједити ни новчиќа.
Оток Суннанö најљепши је оток на еландском оточју, а на њему се налази пансион обитељи Wалдемар. Мајка Анна-Лиса Wалдемар је уз помоќ сина Осцара и његове жене Лив годинама успјешно водила пансион. Друго двоје Анна-Лисине дјеце, згодни и опортуни бизнисмен Лассе и слободоумна глумица Јонна, одавно су напустили родитељски дом у потрази за својим сновима и мало-помало изгубили контакт с мајком. Лассе и Јонна једног се љета ипак врате на оток, јер их је мајка позвала на отворење сезоне. Њихов долазак изненадио је најмлаѓег брата Осцара. Зашто су дошли баш сад? Лассе се тешко носи с раставом и живи сам с кќери тинејџерицом Ким. Јонна је пак на прагу великог успјеха у тренутку кад се обоје врате мајци и свом брату Осцару, који одсад управља пансионом.
Повратак Лассеа и Јонне на невјеројатан начин утјече на све око њих, а они полако почињу схваќати колико им тај оток значи. Обоје имају осјеќај да су се вратили куќи. То постаје још израженије кад Анна-Лиса једне ноќи нестане на мору, а иза ње остане само опорука. Тек уочи спровода они сазнају да је Анна-Лиса боловала од рака. Њезина опорука садржи бројне увјете, који ќе унијети велике промјене у животе њезине дјеце. Главни увјет који је мајка поставила дјеци је сљедеќи: њих троје морају заједно управљати пансионом једно љето ако желе ишта наслиједити; у противном ќе сав иметак припасти заклади за заштиту околиша, а они неќе добити ишта. Сви су шокирани, а поготово Осцар, који се осјеќа изневјерен. Он је помагао мајци све ове године, а сад је присиљен водити пансион заједно с братом и сестром. Они су одавна отишли и држали се по страни, а тако би требали и убудуќе. Но Анна-Лиса је опоруку саставила добронамјерно. То је њезин посљедњи покушај да зближи своје троје дјеце. Они припадају на оток. Кад Анна-Лисе више не буде, они ќе имати само једни друге и обитељски дом.
У серији упознајемо обитељ Wалдемар и пратимо перипетије с којима се суочавају и морају носити како би испунили увјете из опоруке. Ово је серија о љубави, издаји и недаќама, али и великој радости и весељу. Два брата и сестра схватит ќе да крв није вода. Ипак, све троје имају тајне, а тајне крије и оток Суннанö. Једна тајна је закопана испод обитељскога пансиона. Неке тајне не смију изаќи на површину.
Обитељско бреме је шведска драмска серија у 10 наставака; настала је 2014. у сурадњи СВТ-а и YЛЕ-а. Премијерно је приказана на шведској националној телевизији СВТ 27. сијечња 2014., а снимљена је у продукцији Нице Драме. Серија је настала у копродукцији с Филмпоол Нордом уз финанцијску потпору Нордијске закладе за филм и телевизију. Аутор серије је Хенрик Јанссон-Сцхwеизер, а сценаристи су Никлас Роцкстрöм и Морган Јенсен. Режију потписују Ерик Леијонборг, Моллy Хартлеб и Андерс Енгстрöм. Серија је снимана на локацијама на отоку Барненсöу у Рослагену, Лулеи, Стоцкхолму и на еланду.

Беше на каналите:

HTV1  

Препораки
  • Мала Секира (2020)

    image
    Создадена и режирана од “Оскаровецот“ Стив Меквин (12 години ропство), антологиската серија „Мала секира“ раскажува лични приказни за карипската заедница во...
  • Време на злото (2021)

    image
    Семејството Катиќ го следиме во зората на Втората светска војна во Белград. Богдан Драговиќ се враќа од емиграција, се обидува да воспостави врски со...
  • Призори из брачног живота (2002)

    image
    Драмска серија редитеља Данила Вукотиќа у којој главе улоге играју Милица Милша, Марко Живиќ, Милан Чучиловиќ...
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.