У овој модерној бајци која нам показује како је живот диван, кројачица Палома, мајка троје дјеце, мисли да јој је преостало још само неколико мјесеци живота након што су забуном замијењени њезини налази с налазима пацијента који је у терминалној фази болести. Након што се распетља забуна, она одлучи потражити Алберта, имуќног подузетника који је заправо тај болесник у терминалној фази. Веже их љубав према књижевности, те се меѓу њима роди лијепо пријатељство које њиховим животима да нови смисао. Палома има двије љубави. Стару љубав с Рамоном и ону с Марцосом, Албертовим сином, с којим се упустила у везу док је мислила да ќе ускоро умријети.
Живот може и треба бити више од борбе са свакодневицом препуном проблема. Колико пута на дан одбијете могуќност да будете протагонист у властиту животу, те потискујете снове који живе у вама? Узимање узда живота у своје руке, постизање малих и великих успјеха у животу, те свакодневне дозе смијеха, радости и одушевљења не смију бити изнимка, него правило. Управо је то главна мисао нове бразилске теленовеле Живот вриједан живљења.

ЛИКОВИ:
Палома (Грази Массафера)
Борац, стабилна жена, али и сањалица. Унаточ тешкој свакодневици, увијек је спремна помоќи другима. Љубитељица је књига, а дјеци је надјенула имена из великих књижевних класика:
Алице (Бруна Иноценцио), Габриела (Гиованна Цоимбра) и Петер (Јоао Браво). Након што је остала трудна с Рамоном (Давид Јуниор) и родила прву кќер, морала је напустити студиј књижевности, те почети радити као кројачица. Има још двоје дјеце из друге везе. Рано је остала удовица, али никад није заборавила своју младеначку љубав Рамона. Живи у предграѓу Рија, у Бом Суцессу. Након што је забуном добила туѓи налаз према којему јој остаје тек шест мјесеци живота, живот јој се преокренуо. Упознат ќе Алберта (Антонио Фагундес) с којим ќе остварити велико пријатељство, али и Марцоса (Ромуло Естрела) због којега ќе јој срце бити подијељено измеѓу њега и Рамона.

Алице (Бруна Иноценцио)
Мајка Палома (Грази Массафера) родила ју је у вези с Рамоном (Давид Јуниор). Старија је сестра Габриеле (Гиованна Цоимбра) и Петера (Јоао Браво). Стидљива је дјевојка која веќину времена проводи у књижници. Попут мајке сања о томе да заврши студиј. Одгајала ју је само мајка док је Рамон отишао радити у САД. Због тога гаји велику одбојност према оцу. Заљубила се у Луана (Игор Фернандез), популарног момка у школи самбе.

Габриела (Гиованна Цоимбра)
Мајка јој је Палома (Грази Массафера), а отац Паломин преминули муж. Полусестра јој је Алице (Бруна Иноценцио), а Петер (Јоао Браво) брат. Спорташица је, доста времена проводи играјуќи кошарку. Има снажну особност. Због пргаве нарави увијек је прате сваѓе и препирке. За разлику од полусестре, диви се очуху Рамону (Давид Јуниор) због његове љубави према кошарци. Наговорила га је да ју прими на тренинге мушке кошаркашке момчади Ипе Роxо. Ондје се свиди Патрицку (Цаио Цабрал) и Вицентеу (Габриел Цонтенте).

Петер (Јоао Браво)
Паломин син (Грази Массафера) с покојним мужем. Млаѓи Алицеин полубрат (Бруна Иноценцио) и Габриелин брат (Гиованна Цоимбра). Сања да постане инфлуенцер. Снима видее, а куќне обвезе гура у други план. Због лошег успјеха у школи Палома га мора добро наsирати.

Рамон (Давид Јуниор)
Одлучан је и упоран. Заљубљен је у Палому (Грази Массафера), своју велику младеначку љубав с којом је добио Алице (Бруна Иноценцио). Спорташ је, сањао је да постане кошаркаш. Након роѓења кќери добио је стипендију у САД-у и понуду да буде професионални кошаркаш. Завршио је кинезиолошки факултет, те је због озљеде остао удаљен од игралишта. Почео је радити у гардероби клуба Цхицацо Буллс. Више од 15 година радио је у иноземству док није сазнао да су Паломи дани одбројени. Одлучио је све напустити и вратити се у Бразил. Ондје покушава освојити њезино срце и повјерење, као и повјерење своје кќери. Тренира мушку момчад клуба Ипе Роxо.

Антôнио (Андерсон Муллер)
Старији Паломин брат (Грази Массафера), Лулуин супруг (Царла Цристина Цардосо). Нема посла веќ неколико година. Добричина, али задужио се без женина знања. Помаже јој у киоску с храном.

Лулу (Царла Цристина Цардосо)
Удана је за Антôнија (Андерсон Муллер). Паломина је шурјакиња и блиска пријатељица. Отворена је особа, али разочарана. Има киоск с храном и пиќем и непрестано критизира мужа јер је незапослен и јер не тражи посао. Увијек је спремна помоќи Паломи у животним недаќама и с неќацима.

Алберто (Антонио Фагундес)
Глава обитељи. Практичан, ауторитаран и мрзовољан. Има двоје дјеце: Нану (Фабиула Насцименто) и Марцоса (Ромуло Естрела). Хладан је и захтјеван. Љубав и топлину показује само према унуци Софији (Валентина Виеира) којој радо прича приче и чита јој књиге из своје богате књижнице. Власник је издавачке куќе Прадо Монтеиро која се фокусирала на свеучилишне књиге и луксузна издања класика, али твртка је на рубу стечаја. Упознаје Палому (Грази Массафера) након што су им налази замијењени. Њихово пријатељство ќе изњедрити незаборавне тренутке у његовим посљедњим данима живота.

Марцос (Ромуло Естрела)
Неовисан бонвиван, Албертов син (Антонио Фагундес) и Нанин брат (Фабиула Насцименто). И Марцос је љубитељ књига попут оца, али због сукоба с оцем у издавачкој куќи напустио је све и отишао у свијет пустоловина, љубави и боемштине. Отворио је бар у Бúзиосу који се зове Бар Петра Пана и живи слободно и без претјераних жеља. У граду упознаје Палому (Грази Массафера) с којом доживи страствен и незабораван сусрет. Због погоршања очева стања, враќа се у Рио де Јанеиро како би му помогао опоравити издавачку куќу. Тада поновно сусреќе Палому.

Мариана, Нана (Фабиула Насцименто)
Радохоличарка и перфекционистица, менаџерица издавачке куќе Прадо Монтеиро. Албертова је кќи (Антонио Фагундес), Марцосова сестра (Ромуло Естрела), Диогова супруга (Армандо Бабаиофф) и Софијина мајка (Валентина Виеира). Покушава спасити обитељски посао. Жртва је арогантности и окрутности оца који игнорира њезине замисли како би могли спасити твртку. Уопќе не слути да је муж вара с помоќницом Гиселе (Схерон Менеззес).

Диого (Армандо Бабаиофф)
Шармантни одвјетник. Циничан, користољубив и бескрупулозан. Искористио је Нанину слабост (Фабиула Насцименто) након што је изгубила мајку, зближио се с њом и оженио. Користи се презименом обитељи Прадо Монтеиро како би стекао пословни углед у одвјетничком уреду г. Мацхада (Едуардо Галвãо). У вези је са супругином помоќницом Гиселе (Схерон Менеззес). С љубавницом кује план како би издавачку куќу гурнуо у стечај или потакнуо њезину продају, те тако добио лијеп комад обитељског власништва.

Софиа (Валентина Виеира)
Кќи Нане (Фабиула Насцименто) и Јоргинха (Даниел Wаррен). Паметна и креативна дјевојка. Не воли очуха Диога (Армандо Бабаиофф) и сјајно се слаже с дједом Албертом (Антонио Фагундес) који ју је увео у свијет књижевности. Недостаје јој мајчине позорности. Због тога има хладан однос с мајком какав и њезина мајка има с властитим оцем. Одушевљена је Паломиним односом (Грази Массафера) с дјецом и спријатељит ќе се с њезиним сином Петером (Јоао Браво).

Гиселе (Схерон Менеззес)
Нанина помоќница (Фабиула Насцименто) је подла, амбициозна и завидна. У љубавној је вези с Диогом (Армандо Бабаиофф), а то им диже адреналин јер се њих двоје састају менаџерици такореќи пред носом. Желе преузети имовину Нанине обитељи. Зато Гиселе уходи и саботира своју шефицу. Гиселе воли Диога и нада се да ќе он једнога дана напустити супругу.

Силвана Ноласцо (Ингрид Гуимараес)
Позната особа с војском обожаватеља. Екстравагантна је глумица која жари и пали друштвеним мрежама. Егоцентрична и свадљива. Али у бити је осјеќајна и несигурна. У успутној је вези с Марцосом (Ромуло Естрела) у Бúзиосу. Предлаже му да објави њезину биографију. С обзиром на то да се воли хвастати, једва чека да изнесе своје најскривеније тајне на страницама књиге.

Се прикажува на каналите:

HTV1  

Следна епизода:

денес
05:26
Живот вриједан живљења 1, Еп. 99
Утре
12:28
Живот вриједан живљења 1, Еп. 100
Утре
04:55
Живот вриједан живљења 1, Еп. 100
понеделник
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 101
вторник
05:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 101
18.5.21
12:27
Живот вриједан живљења 1, Еп. 102
19.5.21
05:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 102
19.5.21
12:27
Живот вриједан живљења 1, Еп. 103
20.5.21
05:24
Живот вриједан живљења 1, Еп. 103
20.5.21
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 104
21.5.21
05:26
Живот вриједан живљења 1, Еп. 104
21.5.21
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 105
22.5.21
06:14
Живот вриједан живљења 1, Еп. 105
24.5.21
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 106
25.5.21
05:26
Живот вриједан живљења 1, Еп. 106
25.5.21
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 107
26.5.21
05:26
Живот вриједан живљења 1, Еп. 107
26.5.21
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 108
27.5.21
05:26
Живот вриједан живљења 1, Еп. 108
27.5.21
12:25
Живот вриједан живљења 1, Еп. 109
28.5.21
05:26
Живот вриједан живљења 1, Еп. 109
ПРЕПОРАКИ
 • Стажисти (2001)

  денес
  image
  У нестварном свету болнице "Сацред Хеарт", стажиста Џеј Ди Дориан учи тајне медицине, пријатељства и живота. Серија прати нервозног и помало несигурног стажисту...
 • Милион ситници (2018)

  денес
  image
  Кажу да пријатељство није једна велика ствар веќ много малих ствари. То потврѓује група пријатеља који су се зближили услед неочекиваних околности. Група...
 • Новајлија (2018)

  денес
  image
  Јохн Нолан је најстарији полицајац почетник у Лосанѓелеској полицији. У доби када је веќина његових колега на врхунцу своје каријере, Јохн се из свога лагодног...
 • Ники, Рики, Дики и Дон (2014)

  денес
  image
  Ницкy, Рицкy, Дицкy и Даwн Харпер су браќа и сестра. Ништа необично, ако не знамо да сви имају 11 година - ријеч је о четворкама! Даwн као једина дјевојчица меѓу...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.