рејтинг: 7.4/10

Содржина

„Сајам знаности“ снажан је и незабораван филм који прати ученике средњих школа из цијелог свијета док се покушавају носити са супарништвом, властитим кочницама и, наравно, хормонима, на свом путовању на Меѓународни сајам знаности и инжењерства. Око 1700 најпаметнијих тинејџера из 78 различитих земаља свијета наќи ќе се на једном мјесту у борби за освајање титуле најбољег на сајму. Ово је прилика која им може заувијек промијенити живот, а потенцијално и свијет, преко знаности. Меѓутим, ови бриљантни млади умови не долазе на натјецање само како би побиједили, веќ како би били окружени највеќим талентима на свијету с којима могу размјењивати идеје, потицати креативност и меѓусобно се развијати. Меѓународни сајам знаности и инжењерства младим генијалцима, који су неријетко маргинализирани, представља мјесто у којем се осјеќају прихваќено, а уједно и наду да са знањем могу помицати границе и рушити бројне дискриминације.
Уз младе ученике из цијелог свијета, филм такоѓер одаје почаст професорима и одгајатељима који свакодневно инспирирају и подупиру своје ученике да испуне свој потенцијал, награѓују њихову знатижељу и усаѓују доживотну љубав спрам учења. Од мноштва професора, издвојена је др. Серена МцЦалла која је успјела, због своје страсти спрам знаности и посвеќености својим ученицима, у потпуности промијенити средњу школу Јерицхо на Лонг Исланду. Улагањем у своје ученике, Др. МцЦалла улаже заправо у будуќе докторе, знанственике, инжењере који ќе имати прилику промијенити свијет.

Слики

Сајам знаностиСајам знаностиСајам знаностиСајам знаностиСајам знаностиСајам знаностиСајам знаности

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Lagerfeld Confidential (2007)

    image
    An up-close-and-personal portrait of the fashion icon, Karl Lagerfeld.
  • Сафари во Африка (2013)

    image
    Погледнете ги лавовите на брегот на Намибија во лов на фоки, бањајте се со слоновите во Окаванго Делта, запознајте ги петнаесетте милиони лилјаци во Кансаки, за...
  • An Argument for Old Age (2013)

    image
    A full-length documentary, which is a record of an extraordinary, long-term relationship of a middle-aged artist with his aged neighbor. A lonely, solitary old...
  • Escher: Journey Into Infinity (2018)

    image
    Feature documentary about the life and work of MC Escher.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.