Содржина

Филм се састоји од двију прича реализираних према дјелима нобеловца Луигија Пиранделла. У првој је јунак Фелице (А. Албанесе), човјек средњих година којега неочекивано почињу прогањати сјеќања на судјеловање у нечовјечном поступку према једноме знанцу. Криза, појачана и другим збивањима из Фелицеове прошлости, у потпуности ќе довести у питање његову садашњу егзистенцију.
У другој причи отети дјечак одведен је на планину у близину мјеста гдје су сицилијански бандити прије стотину година заточили лијечника Баралла. Хоќе ли се развој трагичних збивања с лијечником поновити и с дјечаком?
Филм су режирали браќа Паоло и Витторио Тавиани, добитници Гранд Приxа у Цаннесу (1977.) за филм "Ја сам бог отац" (Падре Падроне), који су веќ успјешно адаптирали Пиранделлове новеле у омнибусу "Каос" (1984.). И у овом филму показали су изниман смисао за оживљавање свијета великога писца и хуманиста, његов осјеќај за тзв. обичне људе, за трагичне димензије свакидашњега живота и двојбе које се јављају када се почиње преиспитивати властити идентитет. Иако се приче разликују повезују их исте нити - питања савјести и латентне насилности којој се људи тешко одупиру.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Грешното образование на Камерон Пост (2018)

    image
    Навистина, Камерон излегува со момче, но таа е вљубена во девојка од својот клас. Кога е фатена како се бакнува со неа в кола, старателите преземаат драстични...
  • Клуб императора (2002)

    image
    Вилијам Хундерт, заменик директора у школи Сент Бенедиктс, практикује оно што предаје. У жељи да инспирише своје ученике да живе исправно, он је зажарени професор...
  • Врата остају отворена (1959)

    image
    Врата остају отворена је југословенски црно-бели филм, који је према сценарију Владимира Паскаљевиќа режирао Франтишек Чап 1959. године. Широј јавности овај филм...
  • Тоа вечерно сонце (2009)

    image
    Тенесиски фармер се враќа во својата фарма и мора да се соочи со семејното предавство, повторната појава на еден стар непријател и загубата на својата фарма.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.