poster

Како је прошао дан

Went the Day Well? (1942)

Трилер, Bоени | Обединетото Кралство
Режисер: Alberto Cavalcanti
FilmBox Arthouse | Утре | 10:10

рејтинг: 7.5/10

Содржина

Овај филм је прича о томе како су немачки војници покушали да започну инвазију на Велику Британију почевши до једном малог села, а наратор је један од сељана који су помогли да се то спречи.
У (измишљено) британско село Брамли Енд долази група наизгледа аутентичних британских војника, меѓутим, врло брзо сељани почињу да сумњају и открива се да су у ствари намечки војници, који сељане затварају у локалну цркву, да не би могли да дигну узбуну. Свештеника убијају, јер је звонима покушао да огласи узбуну.
Више становника села ќе покушати да ступе у кацију. На јајету ќе написати поруку, да дечак који продаје новине однесе својој мами, али јаје ќе се разбити. Написаќе и на папириќу, који ќе случајно покидати пас. У једном од покушаја да се некако дојави војсци открива се да је локлани властелин дугогодишњи немачки колаборант.
У медјувремену, радница у пошти убија једног Немца секиром и зове телефоном помоќ, али раднице на централи одлучују да је предуго оставе да чека. Њу у меѓувремену убија други немачки војник.
Један дечак бежи из цркве и, мада га немачки војници рањавају, успева да узбуни британске војнике, који долазе у село и уз помоќ локалних становника, укључујуќи и Женску пешадију, после кратке битке, побеѓују Немце.
Свештеникова кќер убија властелина, због издаје. У борби су многи сељани повреѓени, неки и убијени, али су одбранили село и државу.
Показујуќи на гробове немачких војника, наратор каже: „Толико Енглеске су успели да заузму.“

Слики

Како је прошао данКако је прошао данКако је прошао дан

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Без кајања (2021)

    image
    Прича прати холандске мирнодопске трупе које раде на одржавању мировне мисије на Блиском Истоку. Послије изненадног нестанка њиховог команданта, три млада војника...
  • Страх и жеља (1953)

    image
    Филм прати групу војника фиктивне неименоване земље која се током рата нашла иза непријатељских линија. Радња приказује њихове напоре да се врате куќи, али их у...
  • Шпијун звани игла (1981)

    image
    Енглези га знају као Фејбера, али у својој отаџбини, он је лојалан и опасан шпијун познат као “Игла”. На повратку за Немачку, Фејбер доживљава бродолом и искрца...
  • Момчето што го запозна онлајн (2010)

    image
    Кога тинејџерката Ками ќе се вљуби во Џејк, кого го запознала преку Интернет, нејзината самохрана мајка сфаќа колку тешко се справува со вљубувањето. Иако Ками...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.