Содржина

Вајарка Камил Клодел, на заласку своје каријере, има психичке проблеме.Док је, као млада вајарка, радила у атељеу вајара Аугуста Родена, била је његова, не само муза, него и љубавница.
Након краха њихове везе, тешко набавља финансијаска средства за наставак рада. Очајна, уништава своје скулптуре, сматрајуќи Родена главним кривцем за њен уметнички и психички слом.
Камилин млаѓи брат, Пол, смешта је у психијатријску болницу.
Радња филма је хроника која прати њене дане у болници. Камил је депресивна и очајна, и покушава да увери лекаре и брата да јој је боље и да јој није место меѓу другим болесницима.
Иако главни лекар сматра да се Камил опоравила и да би могла да напусти болницу, њени мајка и брат се оглушују о његове препоруке.
Камил остаје у болници окружена другим болесницима. Занимљиво је да се не ради о статистима, веќ о стварним психијатријским пацијентима, што даје посебну тежину и аутентичност филму.

Слики

Камил Клодел 1915Камил Клодел 1915Камил Клодел 1915Камил Клодел 1915Камил Клодел 1915

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Коко пред Шанел (2009)

    image
    Приказна за животниот пат на Коко Шанел, од нејзиниот почеток до вртоглавиот блесок во светот на модата. Девојче од централна Франција која со сестрата живее во...
  • Ние децата од железничката станица ЗОО: приказната за Кристијане Ф. (1981)

    image
    Кога 13-годишната Кристијане влегува во диско сцената во Берлин доцните 1970-ти, нејзиниот живот целосно се менува. Нејзините нови пријатели земаат ЛСД и хероин и...
  • Лав (2016)

    image
    Петгодишниот Сару се губи во возот што го носи илјадници километри низ Индија, далеку од домот и семејството. Тој мора да научи да преживува сам во Калкута, пред...
  • Убод (2011)

    image
    Приказна за адвокат-зависник од дрога, кој ги користи резервите на лекови од компанијата, додека се бори со неговите лични „демони.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.