рејтинг: 7.5/10
Оценка на корисникот: 3/10
(3 гласови)

Содржина

Ти што живиш је изванредан филм, какав немамо прилике да гледамо често, пун хумора, бола и патње свакодневице.
Рој Андерсон, шведски редитељ, окренут је "нормалном" човеку, његовој свакодневној патњи, сновима, и разочарањима. Посебан однос који аутор има према сликарству за резултат има јединствени филмски стил, у којем је камера потпуно статична. Филм је без сценарија и није потпуно јасно шта се дешава, баш као што се често дешава у животу.
Глумци у Андерсоновим филмовима су често натуршчици, пажљиво изабрани, откривени по чекаоницама, железничким станицама, итд. Сваки појединац дарује своју непоновљиву посебност филму. Ликови воде нормалан живот на платну. Посебну драж филму дају и звуци трубе, весели тактови диксиленда, и то баш онда када постаје тешко. Подсеќају нас да није све пропало.
Човек који се посваѓао са женом и жали се муштеријама на послу, његова жена, која се расплаче пред целим разредом у школи у којој предаје јер је муж увредио, фризер емигрант који је сит увреда и који уништава фризуру муштерији, девојка која не успева да изјави љубав младиќу рокеру, чланови лименог оркестра који живе усамљеним животом... само су неки од ликова филма Ти што живиш. И сви изгледају мали у последњој сцени, сниманој као из облака. Рој Андерсон нас подсеќа да у тој муци, која је некад духовито болна и апсурдна, коју називамо животом – нисмо сами.

Слики

Ти што живишТи што живишТи што живишТи што живишТи што живишТи што живиш

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Во главата на Луин Дејвис (2013)

    image
    Филмот на браќата Коен следи една недела во животот на младиот фолк пејач кој се обидува да успее на сцената на Гриниџ Вилиџ во 1961 г. Луин Дејвис (Оскар...
  • Радерлес (2014)

    image
    Ожалостен татко се наоѓа во тешка депресија кога ненадејно наидува на кутија со демо снимки и текстови од песни на неговиот неодамна починат син. Шокиран што дури...
  • Hotel Bleu (2016)

    image
    A down and out stand-up comedian finds refuge at Hotel Bleu, forging an off-beat partnership with a charismatic trumpet player half her age.
  • Славно неславната Флоренс (2016)

    image
    Вистинска приказна за Флоренс Фостер Џенкинс (Мерил Стрип), богата наследничка од Њујорк, која сонува да стане оперска пејачка, иако има ужасен глас. Џенкинс ги...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.