poster

SMRTONOSNO PUTOVANJE

DEADLY VOYAGE (1996)

Режисер: John Mackenzie

рејтинг: 6.5/10

Содржина

Како би дошли до слободе и бољег живота, били су спремни запутити се и на 'Смртоносно путовање'. Погледајте причу Кингслеyја Офусуа и његових супутника.

Након што посада рускога теретног брода који путује за Француску открије деветоро афричких слијепих путника у своме потпалубљу, неки од официра, као и добар дио посаде, желе их се ријешити бацањем у море јер је прошли пут, у сличној ситуацији, посада била кажњена великом глобом. Предвоѓени Кингслеyјем Офусуом, храбри се трагачи за слободом боре за своје животе, мучени садистичким иживљавањима бродске посаде. Темељена на истинитој животној причи Кингслеyја Офусуа, којег у овој вјерној екранизацији игра Омар Еппс, 'Смртоносно путовање' је одлична телевизијска драма која још једном указује на нељудске увјете живљења у Африци због којих су многи спремни на рискирање властитих живота само како би се дочепали бољих. Без имало уљепшавања или мазања очију, редатељ Јохн Мацкензие богати драмску матрицу прецизним и увјерљивим сценама понижења и мучења кроз које Африканци пролазе. Уз Еппса, вриједи истакнути и славног Поирота, Давида Суцхета, којег је испрва необично гледати у сасвим различитој улози од оне којом се прославио, али који врло брзо показује како му одговарају и најразличитије улоге.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Заједно (2011)

    image
    Једне ноќи када цењени београдски архитекта Урош, несмотреношќу своје жене Марије, открије доказ прељубе, брак коначно пуца. Она одлучује да оде с љубавником и да...
  • Часови (2013)

    image
    Татко се бори за неговата ќерка да го преживее ударот на ураганот Катрина.
  • Boyfriend Killer (2017)

    image
    After the death of her son in a car crash, a grieving woman starts to suspect that his vindictive girlfriend set it up to look like an accident.
  • Позив упозорења (2011)

    image
    Редитељ Чандор дочарао је банкарску похлепу, друштвену неодговорност и спремност да се угрози цело светско тржиште капитала да би се са профитом извукли из својих...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.