poster

Елла Фитзералд: Јуст Оне оф Тхосе Тхингс

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things (2019)

Документарец, Mузика, Историски | Обединетото Кралство, САД
Режисер: Leslie Woodhead

рејтинг: 6.9/10

Содржина

Овај документарни филм доноси причу о животу Елле Фитзгералд те открива зашто многи њезину глазбу доживљавају као резиме једног турбулентног стољеќа. Филм прати Еллину каријеру, која је започела на натјецању за младе таленте 1934. у култном казалишту Аполло у Харлему, и протезала се кроз пет десетљеќа. Њезина глазба, али и живот, одражавају све узбуркане страсти и невоље тога времена. За разлику од конвенционалних биографских филмова, овај настоји сликом и глазбом дочарати атмосферу тог времена и средину у којој је умјетнички стасала. Филм садржава интервјуе са Смокеyјем Робинсоном, Јамиејем Цуллумом, Тонyјем Беннеттом, Нормом Миллер и Лауром Мвуле.
Нараторица: Сопхие Оконедо

Слики

Елла Фитзералд: Јуст Оне оф Тхосе Тхингс

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • У потрази за Беетховеном (2009)

    image
    The first truly comprehensive feature length cinema documentary ever made about Beethoven. With over 60 live performances.
  • Мане: Заокружена прича (2009)

    image
    Британски ликовни критичар Wалдемар Јанусзцзак испричат ќе нам узбудљиву причу о француском умјетнику Éдоуарду Манету.
  • Џастин Бибер: Верувај (2013)

    image
    Животот на Џастин Бибер на сцената и зад неа, за време на неговиот подем кон ѕвездите. Овој неверојатен филм ќе ви даде интимен поглед на турнејата Believe на...
  • Ингрид Бергман - Њеним Речима (2015)

    image
    Ингрид Бергман је била једна од најталентованијих глумица златне ере Холивуда. Добитница три Оскара, награда као што су БАФТА, Цезар и Тони. Била је миљеница...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.