poster

Романо Болковиќ - 1 на 1: Аднан Ќеримагиќ

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Ток-шоу | хрватска

Содржина

Аднан Ќеримагиќ аналитичар је Иницијативе за еуропску стабилност (ЕСИ), у којој од 2013. године прати ситуацију у земљама западног Балкана и њихове односе с Еуропском унијом.
ЕСИ-у се приписује заслуга за план заустављања мигрантске кризе која је потресла ЕУ током 2015. године и предлагање основе за план договора измеѓу Скопја и Атене, којим је окончан вишедесетљетни спор двију земаља око имена Републике (Сјеверне) Македоније.
Аднан Ќеримагиќ је изван Босне и Херцеговине, у којој је роѓен 1986. године, постао познат тако што се у љето 2018. године, у аустријском алпском градиќу Алпбацху, на панелу с предсједницима Србије и Косова, Александром Вучиќем и Хасхимом Тхацијем, снажно успротивио њиховој идеји цртања нових граница по етничким линијама.
Ќеримагиќ је завршио право на Свеучилишту у Гразу, гдје је, као истраживач, кратко радио на Институту за људска права и демокрацију. Еуропске студије завршио је на белгијском Еуропском колеџу у Бругесу, расаднику "нових Еуропљана" и "будуќих еуропских лидера". Радио је у Тајништву Еуропског парламента и представништву БиХ у Бруxеллесу те Министарству вањских послова БиХ у Сарајеву.
У емисији ќемо разговарати о ситуацији у Еуропској унији, проблемима, трендовима и могуќим рјешењима, о улози Њемачке и позицији Републике Хрватске и западног Балкана у свијету и Еуропи која се мијења, о ЕСИ-ју, мигрантској кризи и рјешењима интеграције западног Балкана, садашњости и будуќности ЕУ, улози Њемчке у ЕУ, о томе је ли Меркел отворила границе а Орбан их затворио или је то илузија, о вањскополитичким конзеквенцијама снажења АфД и Зелених, о односу Њемачке, САД-а и Русије, о Трумпу, Путину, Њемачкој и Француској у овом поднебљу, позицији Хрватске у ЕУ, сукобу Њемачке и Хрватске око политике на западном Балкану те садашњости и будуќности БиХ.

Автор: Romano Bolković
Уредник: Slavica Babić

Слики

Романо Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан ЌеримагиќРомано Болковиќ - 1 на 1: Аднан Ќеримагиќ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Јутро (2018)

    image
    Од 6.55 радним данима поново се будимо уз Анѓелу и Милоша, док викенд издања Јутра од 7.55 води Марија Савиќ Стамениќ. „Јутро са Анѓелом и Милошем”, је јутарњи...
  • Ora juaj

    image
  • Alişan İle Hayata Gülümse

    image
  • Zonë e lirë

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.