poster

Достојевски

Fyodor Dostoevsky (2011)

Драма | Руската Федерација

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

Серија, у продукцији ТВ канала Росија 1, обухвата три деценије најбурнијег периода живота Достојевског – од осуде на смртну казну због припадности револуционарном клубу петрашеваца 1849. године, до рада на роману Браќа Карамазови 1879. године.
Редитељ серије Владимир Хотиненко је изјавио руским медијима да се одлучио да снима филм о Достојевском зато што је тај велики писац имао врло богату и драматичну биографију, која је интересантна и нашим савременицима. „У његовом животопису има много тога што може да привуче пажњу и данашњег гледаоца: љубав, новац, политика, стваралаштво, губици..“, навео је. Према његовим речима, Достојевски је и потресан пример људске храбрости, а и данас може много помоќи Русији да што боље схвати саму себе и своја стремљења. „Наш менталитет и карактер обично не схватају и мало разумеју на Западу, а Достојевског су схватили, прихватили и разумели, за њих је он највеќи и најважнији руски писац", рекао је Хотиненко, додајуќи да је Достојевског одликовао универзални дух.
Хотиненко је рекао да га у животу писца Злочина и казне интересују оне чињенице које ќе га представити као живог човека.
„Нисам желео да он у серији буде сличан споменику. Важне су ми његове слабости, одушевљења, све оно што га чини блиским нама. И то како је играо на рулету и губио, како је писао жени писма и како се понижавао. То неќе свакако бити онај Достојевски који нас гледа са портрета знаменитог сликара Перова, мада ќемо га показати и у таквом светлу. Посебно се издваја једна епизода у којој Перов, кога игра познати уметник Александар Петров, слика пишчев портрет", рекао је Хотиненко. У серијалу ќе велику улогу, као и у животу Достојевског, играти и жене.
Достојевски се три пута женио, не рачунајуќи пролазну авантуру, као што је била Александра Шуберт, на пример. Далеко од тога да је био заводник, али о тој страни његовог живота је мало познато читалачкој јавности и серија би требала да попуни ту празнину у масовној свести.

Слики

ДостојевскиДостојевскиДостојевскиДостојевскиДостојевскиДостојевскиДостојевскиДостојевски

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Наркос (2015)

    image
    Хит серија коју су креирали и продуцирали Крис Бранкато, Карло Бернард и Даг Миро, смештена је и снимљена у Колумбији, што јој додатно даје на уверљивости. Прве...
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.