сезона: 1

епизода: 2 - Part 2

Содржина

Долгоочекуваната нова верзија на серијата „Корени од 1977 година претставува историски портрет за американското ропство во кој едно семејство се обидува да ги преживее маките. Наративот прикажува повеќе генерации, почнувајќи од младиот Кунта Кинте (Малаки Кирби), кој е заробен во својата татковина во Гамбија и во брутални услови е пренесен во колонијална Америка, каде е продаден како роб. Во серијата, семејството продолжува да се соочува со тешкотии додека сведочи и придонесува во значајните настани од американската историја, вклучувајќи ги и револуцијата и граѓанските војни, востанијата на робовите и евентуалната еманципација. Ѕвездената актерска екипа ги вклучува: Форест Витекер, Ана Пакин, Лоренс Фишбурн, Џонатан Рис Мајерс и Аника Нони Роуз.

Слики

КорениКорениКорениКорениКорениКорениКорени

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Величествениот султан (2011)

    image
    Владавина Султана Сулејмана започела је када је имао само 26 година. Сулејманова жеља била је да створи царство моќније од царства Александра Великог и да начини...
  • Селџуци (2020)

    image
    Епско путовање с љубављу, тајнама и борбом за успоставу реда и правде у свијету.
  • Domina (2021)

    image
    The extraordinary rise of Livia Drusilla, who overcame adversity to become the most powerful woman in the world. Follow Livia's journey from a naive young girl...
  • Нацистички мегаградби: Војната на Русија (2018)

    image
    Ово је прича о Хитлеровим покушајима да ликвидира руски народ и добије простор за своју супериорну аријевску расу. Ово је сукоб који је довео до пада Треќег рајха.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.