сезона: 14

епизода: 3 - Bart vs Lisa vs the Third Grade

Содржина

Најславнија анимирана обитељ стиже у етер РТЛ-а! Од 18:10 сати, сваке суботе и недјеље, љубитељи анимираних ТВ серија, смијат ќе се згодама и незгодама популарних Хомера, Марге, Барта и Лисе Симпсон, и то уз двије епизоде заредом.
Симпсони су анимирани ТВ серија коју је за ФОX Нетwорк створио Матт Гроенинг. Серија је постала један од првих великих хитова споменуте куќе, а уз то је и једна од најуспјешнијих телевизијских серија у повијести тог медија те је, заслужено, награѓена и Еммyјем. Симпсони су пародија америчког начина живота, они приказују америчку културу и друштво, а често се користе и шалама на властити рачун. Фразе ликова из серије су врло брзо с малих екрана прешле у стварни живот и на својеврстан начин, баш попут самих ликова, обиљежили америчку, али и свјетску поп културу. У прилог томе иде и чињеница да је узвик "д'ох!" уврштен у рјечник енглеског језика. Уз то, утјецали су и на многе анимиране серије за одрасле тијеком касних 90-их као што су "Соутх Парк" и "Обитељски човјек".
Радња серије одвија се у имагинарном америчком граду Спрингфиелду. Савезна држава у којој се град налази никад није именована, а намјера аутора никад ни није била да град постоји у некој одреѓеној држави. Вријеме радње смјештено је у вјечне деведесете, иако се културне референце мијењају како вријеме пролази, у Симпсонима нитко не стари и ништа се не мијења.
Хомер Симпсон је дјелатник спрингфиелдске нуклеарне електране и прилично је приглуп, али ипак брижан супруг и отац. Марге Симпсон је типична америчка куќаница и мајка која жели узбудљивији живот. Барт је десетогодишњи дјечак који се сматра бунтовником и редовито упада у невоље, а његова сестра Лиса је веома интелигентна осмогодишњакиња која воли свирати саксофон. Либерална је активистица и средње дијете у обитељи. Маггие је беба која се изражава једино гестикулацијом и сисањем дуде варалице. Обитељ има пса (Мали Помоќник Дједа Божиќњака) и мачку (Пахуљица бр. 2).
Симпсони су најдуготрајнија америчка анимирана ТВ серија. Гледатељи РТЛ2 ову сјајну анимирану серију могу гледати од седамнаесте сезоне, и то по двије епизоде сваке суботе и недјеље у 18.10 сати!

Слики

СимпсоновиСимпсоновиСимпсоновиСимпсоновиСимпсоновиСимпсоновиСимпсонови

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Пријатели (1994)

    image
    Влезете во срцата и умовите на шест пријатели кои живеат во Њујорк додека тие ги истражуваат анксиозноста и апсурдноста на тоа да се биде вистински возрасен. Оваа...
  • Како сам упознао вашу мајку (2005)

    image
    Без неког посебног повода остарјели Тед Мосбy (Јосх Раднор) једног је дана посјео кќер и сина како би им потанко испричао низ догаѓаја који су претходили...
  • Два и по мушкарца (2003)

    image
    Цхарлие (Цхарлие Схеен) и Алан Харпер (Јон Црyер) су два брата који се, унаточ томе што су потпуне супротности, ипак на крају добро слажу. Мало је тога што им је...
  • Томас и другари (1984)

    image
    Наш љубимац Томас парна локомотива улази у нове авантуре. Њега и пријатеље на острву Содор чекају нова узбуѓења и задаци. Придружи се Томасу и његовим пријатељима...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.