poster

Odsečen od sveta / Ed Staford

Marooned with Ed Stafford (2013)

Ријалити шоу, Авантура, Документарец | Обединетото Кралство

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 2

Содржина

Пустолов Ед Стаффорд, први човјек који је преходао Амазону од извора до ушќа, враќа се на Дисцоверy Цханнел с новим изазовима. У свакој од шест епизода Ед на десет дана одлази на изолирану локацију гдје може изгубити живот у року од неколико сати. Потпуно је препуштен сам себи и неќе имати никаквог контакта с било ким из вањског свијета. Све што има је камера којом се снима и пар кратких хлача.
Ед ќе у беспуќима Гватемале, Намибије, Норвешке, Филипина, Патагоније и Монголије провести по 10 дана потпуно сам, само са својом видео опремом, без хране и воде, чак и без ножа. Он мора доказати да може свладати изазове било каквог окружења само у друштву своје камере.
Пустиња Гоби у Монголији показала се као највеќи и најтежи изазов за Еда, открит ќемо само да га је један јеж спасио од глади.
Ед вас савјетује што треба прво учинити ако се изгубите у дивљини: "Стати. Онога тренутка када схватите да сте се изгубили сједните и дубоко удахните. Посљедња ствар коју желите направити је нагаѓати гдје се налазите и онда кренути у непознатом смјеру, на тај ќете се начин само још више изгубити. Када се смирите, прво што требате учинити је истражити неколико различитих смјерова у потрази за било којом познатом точком која би вам могла помоќи. Полако, али сигурно, можете слагати коцкице о свему што знате и на тај начин вратити контролу над ситуацијом. Велике су шансе како ќете након неколико покушаја у различитим смјеровима пронаќи прави пут или нешто што ќе вам помоќи да се оријентирате. Но, добра ствар код ове методе је чак и ако не можете пронаќи прави пут и доќи до помоќи – овај је начин приступања ситуацији одличан за почетак вашег преживљавања. Можете открити изворе воде, изворе хране и материјале потребне за склониште. Све ове информације могу бити од пресудне важности ако се у наведеној ситуацији наѓете на неки дужи период."
И како знати је ли вода питка: "Сваки извор који извире директно из тла је врло вјеројатно чист, с обзиром да није имао прилику покупити нечистоќе, те је прошао процес филтрирације кроз стијене и земљу. У недостатку извора из тла, побрините се да вода брзо тече и да је чиста. Но, код конзумације непрочишќене воде из ријеке увијек постоји одреѓена доза ризика - никад не знате да ли је узводно угинула каква животиња, те је на тај начин контаминирала.

Слики

Odsečen od sveta / Ed StafordOdsečen od sveta / Ed StafordOdsečen od sveta / Ed StafordOdsečen od sveta / Ed StafordOdsečen od sveta / Ed StafordOdsečen od sveta / Ed StafordOdsečen od sveta / Ed Staford

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Преживљавање - Голи и уплашени (2013)

    image
    Дисцоверy Цханнел приказује реалитy схоw у којем су пар потпуних странаца, једна жена и један мушкарац, остављени на одабраној локацији без хране, воде и одјеќе....
  • Тајне китова (2021)

    image
    Серијал "Тајне китова" ставља гледаоце у сам епицентар културе китова како би открио њихов мистериозан и прелеп свет.
  • Бен Хур (2010)

    image
    Младиот еврејски принц ќе тргне по патот на одмаздата откако неговиот стар пријател ќе ги зароби него и неговото семејство… Прекрасна екранизација на славната...
  • Zorro: The Chronicles (2015)

    image
    Серија представља тинејџера Дон Дијега, који се суочава са највеќим животним изазовом бореќи се за правду против бројних безобзирних тирана! Тако се раѓа...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.