О улози медија у изградњи демократског друштва често се ломе копља. Големо је њихово значење у кризним ситуацијама попут ове узроковане пандемијом коронавируса. Губе ли конвенционални медији битку с онима новим, електронским? Како хрватске заједнице у свијету користе властите медије да би се одупрле асимилацијским процесима? Из емисије издвајамо:
Хрвати у аустријскоме Градишќу уживају високу разину медијских слобода. На тамошњем ОРФ-у производи се телевизијски, радијски и интернетски програм на градишќанскохрватском језику. Тједник "Хрватске новине" излази веќ више од стољеќа.
Зашто Хрвати у Србији страхују купити новине на хрватском језику на киосцима? Водство хрватске заједнице интензивно ради на припреми Стратегије информирања Хрвата у Србији.
У Буенос Аиресу веќ више од пола стољеќа излази часопис "Студиа Цроатица", који стиже на адресе бројних културних институција у свијету. "Студиа Цроатица" има највеќи хрватски wеб сите на шпањолском језику.

Се прикажува на каналите:

HTV4  

Беше на каналите:

HTV1  

Следна епизода:

сабота
17:10
Глобална Хрватска ХТВ
10.6.23
17:10
Глобална Хрватска ХТВ
ПРЕПОРАКИ
 • Јоркширскиот ветеринар (2015)

  image
  Скелдејлов тим има искрену страст према животињама. Његови клијенти ретко када имају здравствено осигурање, али њему је добробит животиња на првом месту.
 • Региоскоп

  image
  Документарни филмови.
 • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

  image
 • Појилиште - Афричка животињска оаза (2020)

  image
  Појилишта су од животне важности за афрички екосустав. То су оазе пуне живота, у којима се сусреќу слонови, лавови, леопарди и стотине других врста животиња и...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.