Оценка на корисникот: 5.5/10
(2 гласови)

О улози медија у изградњи демократског друштва често се ломе копља. Големо је њихово значење у кризним ситуацијама попут ове узроковане пандемијом коронавируса. Губе ли конвенционални медији битку с онима новим, електронским? Како хрватске заједнице у свијету користе властите медије да би се одупрле асимилацијским процесима? Из емисије издвајамо:
Хрвати у аустријскоме Градишќу уживају високу разину медијских слобода. На тамошњем ОРФ-у производи се телевизијски, радијски и интернетски програм на градишќанскохрватском језику. Тједник "Хрватске новине" излази веќ више од стољеќа.
Зашто Хрвати у Србији страхују купити новине на хрватском језику на киосцима? Водство хрватске заједнице интензивно ради на припреми Стратегије информирања Хрвата у Србији.
У Буенос Аиресу веќ више од пола стољеќа излази часопис "Студиа Цроатица", који стиже на адресе бројних културних институција у свијету. "Студиа Цроатица" има највеќи хрватски wеб сите на шпањолском језику.

Се прикажува на каналите:

HTV4  

Беше на каналите:

HTV1  

Следна епизода:

Утре
17:10
Глобална Хрватска
4.5.24
17:10
Глобална Хрватска
7.5.24
23:30
Глобална Хрватска
8.5.24
06:19
Глобална Хрватска
Препораки
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
  • Чувари будуќности

    image
    Чувари будуќности су прича о младима који упознавајуќи своје вршњаке диљем БиХ, упознају и уче дијелове хисторије и традиције различитих народа и њихових обичаја,...
  • Најстрожи затвори на свијету (2016)

    image
    Imagine being in jail. Now imagine living in a foreign country. Scary? Paul Connelly takes you inside these jails. He shows what living conditions are for the...
  • Региоскоп

    image
    Документарни филмови.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.