Не постоји ријека толико окружена легендама, нити ријека која тако доминира крајоликом кроз који протјече. Тко се удаљи од њезиних обала, доспије у бескрај пустиње. Поглед из птичје перспективе јасно показује овисност људи о најдужој ријеци на свијету. Осамљени зелени појас протеже се од југа према сјеверу кроз Египат, који на животу одржава искључиво вода ове моќне текуќице.
Тродијелна документарна серија раскошним сликама приповиједа о величанственим пејзажима и фасцинантним људима. Путујемо колијевком велике цивилизације, чије нас граѓевине одушевљавају до данас. Посљедњих се година у долини Нила измеѓу Асуанске бране и обала Средоземног мора штошта промијенило. Изостанак туриста и безобзирно опхоѓење с природом угрожавају основне увјете за живот. И друштвени преврати и вјерски сукоби оставили су трага на људима.
Серија креќе у потрагу за изнимним људима и њиховим умногоме готово ишчезлим вјештинама. Кроз дирљиве приче приповиједа како људи с обала Нила маштовито и креативно обликују своје животе у сукобу отклона и традиције. Тако настаје слојевит портрет данашњег Египта, с изненаѓујуќим погледима на скривена и веќ добро позната мјеста.

Беше на каналите:

ARTE DE  HTV3  HTV1  

Препораки
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • Paleta kulturnog nasleđa

    image
    Емисије из "Палете културног наслеѓа" приказују значајне тренутке са изложби, промоција и догаѓаја одржаних у Галерији Радио-телевизије Србије током прошле и ове...
  • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

    image
    Камере емисије "Шарански риболов" са Стојаном Радосављевиќем у стопу прате познатог спортског риболовца и биљеже све његове пустоловине. Стојан је активан тијеком...
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.