Ентоураге је полусатна хумористична серија ХБО-а чији је извршни продуцент Марк Wахлберг (који гостује у првој епизоди), а бави се свакодневним животом згодног младог глумца Винцента (Винцеа) Цхасеа и његове тројице пријатеља - Ерица, Драме и Туртлеа - у данашњем Холлywооду. Серија се ослања на искуства људи из филмске индустрије, па и Wахлбергово, како би приказала разуздани живот звијезда, који удара у главу, као и колико је тешко остварити истински однос и умјетничку испуњеност у брзом свијету шоубизниса.
Ентоураге је сниман на низу локација у Лос Ангелесу и прича причу о четири дугогодишња пријатеља из неwyоршког Qуеенса који дијеле успоне и падове брзог холлywоодског живота. Овдје су ризици веќи, а новац и искушења надмашују сва њихова очекивања. Фиктивна прича одвија се у стварном свијету лосангелеских филмских студија, ноќних клубова и вила, а кроз живот четворице пријатеља, који заједно живе, једу и забављају се у холлywоодској вили плаќеној новцем од Винцеових филмова, пролазе многобројни глумци и звијезде.
Ентоураге је прва продукцијска сурадња ХБО-а и Марка Wахлберга, једне од холлywоодских звијезда које постижу највеќи успјех на кино-благајнама. Откако се, након успјешне каријере модела и репера Маркyја Марка почетком 1990-их, бацио у глумачке воде, Wахлберг глуми у бројним филмским хитовима - Ренесансни човјек, Дневник кошаркаша, Страх, Краљ порниќа, Три краља, Олуја свих олуја, Планет мајмуна и Добар посао у Италији. Wахлберг, чији звјездани статус има више додирних точака с фиктивним Винцеом Цхасеом, један је од извршних продуцената Ентоурагеа, а гостује и у серији.

Стална глумачка постава укључује неке од најдаровитијих холлywоодских младих глумаца. Адриан Грениер (Тхе Адвентурес оф Себастиан Цоле, Харт'с Wар, Цецил је полудио) је привлачан млади глумац Винце Цхасе чија каријера управо доживљава узлет. Док с лакоќом тоне све дубље у славу, Винце се окреќе пријатељима из роднога града како би с њим уживали и држали га на земљи. Кевин Цонноллy (Антwоне Фисхер, Јохн Q, Девиоус Беингс) глуми некадашњег руководитеља ресторана брзе хране Ерица који учи холлywоодска правила покушавајуќи помоќи Винцеу да донесе праве пословне одлуке. Кевин Диллон (Тхе Доорс, Платоон, Труе Цриме) је Винцеов полубрат Драма чија је скромна глумачка постигнуќа засјенио Винцеов муњевити успјех. Јеррy Феррара (Једном ногом у гробу, Леап оф Фаитх) глуми Туртлеа, сервилну добричину увијек у потрази за забавом. А Јеремy Пивен (Олд Сцхоол, Цхасинг Либертy, Мрак филм) глуми Арија Голда, Винцеова агресивног, моќног агента који се често сукобљава с Ерицом око одлука.
Сталне гостујуќе звијезде су Деби Мазар (Тхе Туxедо) као Винцеова промоторица Схауна, Самаире Армстронг (О.Ц.) као Аријева помоќница Емилy и Моница Кеен (Ундецларед) као Ерицова бивша дјевојка Кирстен. Уз Wахлберга у серији гостују и друге холлywоодске звијезде - Јессица Алба, Луке Wилсон, водитељ талк-схоwа Јиммy Киммел, Сара Силверман. Пилот епизоду режирао је Давид Франкел (ХБО-ове серије Здружена браќа и Секс и град), а сценаристи су аутор серије Доуг Еллин (Киссинг а Фоол) и Стеве Томпкинс (Симпсонови). Уз Wахлберга, извршни продуценти су Доуг Еллин, Степхен Левинсон и Ларрy Цхарлес (Сеинфелд).
Серија је досад освојила 6 Еммyја (меѓу осталим 2007. и 2008. Јеремy Пивен у категорији најбољи споредни глумац у хумористичној серији) и још 20 номинација, Златни глобус (такоѓер Јеремy Пивен) и још 12 номинација, БАФТА-у 2007. у категорији најбољег иноземног програма те још низ награда и номинација струковних удруга.

Беше на каналите:

HBO3  HBO2  STAR  STAR Life  HTV1  HBO  

Препораки
  • Вистини и лаги (2017)

    image
    Потрага за истином и искреношќу, и живот у лажима главне су теме серије "Истине и лажи" која ќе обележити јесењу сезону на Првој телевизији. Најновији пројекат...
  • Врски (2015)

    image
    Везе је комедија зачињена драмом смештена у модеран град, која прати причу о савременим породичним везама и прељубничким односима, вечитом потрагом за љубављу и...
  • Девојките Гилмор (2000)

    image
    2000-та е дефинитивно година во знакот на американската телевизиска серија „Девојките Гилмор“. Серија која траела седум години, која е добитник на многубројни...
  • Планина љубави (2020)

    image
    Бореќи се са ограниченим ресурсима, диван изум који је направио Танер, који сања да се једног дана поново споји са својом љубављу из детињства Дилек, и његова два...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.