poster

У име части

In the name of honour (2010)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 5.9/10
Оценка на корисникот: 2/10

У име части прича је о правој љубави која се мора суочити с предрасудама и мржњом источњачког и еуропског свијета. Илинца је 23-годишња Румуњка која је тек почела радити и још није упознала праву љубав. Амир је син богатог и моќног емира, роѓен у Белед ел Ноору (Земљи Свјетла). Прије него што је упознао Илинцу, искусио је трагичан губитак љубљене супруге. Сусрели су се случајно, у клубу у Букурешту и отпочетка схваќају да им је судбина провести живот заједно.
Њихова прича као да је равно из Арапских ноќи. Амир је спаси од насилног и љубоморног мушкарца, укрца у приватни авион и одведе у магичну земљу гдје воде љубав први пут. Сљедеќе јутро није само почетак новог дана. То је нови почетак за њих. Док се авионом враќају у Букурешт, обоје схваќају да је тај сусрет био судбински одреѓен: Илинца има посебан дар предсказања и веќ је давно упознала Амира у сновима, а Амир је увијек хтио пронаќи дјевојку попут ње.
По повратку у стварни свијет, обоје схваќају да је бајка готова и да им неќе бити лако остати заједно. Амир има брата гладног моќи који користи његову везу с кршќанком како би га елиминирао из управљања обитељском твртком за продају дијаманата. Његов отац, емир, нада се да ќе се Амир оженити кувајтском принцезом Муном како би ојачао свој положај на Истоку. С друге стане, Илинцина мајка снажно се противи њезиној вези с Арапином. Послије ќемо сазнати да Илинцина мајка крије страшну тајну: кад је била кќериних година, доживјела је љубавну причу с муслиманом којег је пратила у његову државу и за којег се удала. Поступак који је њој дјеловао уобичајен (разговор с трговцем на тржници) доживљен је као велика увреда њезину мужу и његовој обитељи па је осуѓена на убојство из части. Живу су је запалили на обали мора, али успјела је спасити живот. Илинцина мајка једна је од неколико жена које су преживјеле покушај убојства из части.


Илинца Стутманн – 23-годишња дјевојка.
Роѓена је у Цонстанţи , гдје ју је одгојила самохрана мајка. Након дипломе се преселила у Букурешт, у стан своја дједа, Иосифа, гдје је пази њезин ујак Цлаудиу.
За тему студија одабрала је Комуникације и односе с јавношќу под утјецајем ујакове заручнице Лавиније, која је ПР-менаџерица. Она ју је увела и у кругове букурештанскога високог друштва. Њезин проблематични дечко, Цăтăлин, упознао ју је са свијетом богате и размажене златне младежи која своје дане проводи у најпознатијим клубовима и кафиќима у Авенији Доробанти, али то Илинцу не задовољава.
Није сама, има потпуно повјерење у Овидиуа, свога најбољег пријатеља који се управо вратио са студија финанција у Оxфорду. Ни у најлуѓим сновима није очекивала да ќе јој се живот окренути наглавце кад упозна очаравајуќег шеика Амира бин Хуссеин ел-Јисра и заљуби се у њега.

Шеик Амир бин Хуссеин ел-Јиср млаѓи син Емира Хуссеина, тајанствен и шармантан.
Унаточ гламурозну стилу живота, Амиров је живот обиљежен трагедијом. Прије годину дана остао је без супруге, једине жене коју је икада волио. Његова супруга, Оxана Абрамова, кќи рускога магната, напустила је гламурозан и луксузан живот и одлучила се удати за Амира те прихватити сва писана и неписана правила емирата. Једнога дана кренула је приватним авионом у Москву посјетити своје родитеље, али авион се срушио у Казахстану. Амир је провео дјетињство из бајке у емировој палачи у друштву богатих и привилегираних. Након тога је отишао студирати у иноземство на престижним америчким и еуропским свеучилиштима. Сад управља обитељским послом заједно са старијим братом Азизом. Меѓу њима влада велико супарништво, за које је дијелом заслужан и њихов отац, емир, јер још није одабрао свога насљедника. Амир се заљубио у Илинцу на први поглед и запросио ју је, уз увјет да прихвати живјети према муслиманским законима. Амир је увјерен да мушкарцу жена мора бити супруга, а не љубавница, ако је заиста воли.

Оxана Абрамова – Рускиња, кќи магната.
Прије годину дана Оxана је летјела у Москву приватним авионом који се срушио у неприступачном подручју у Казахстану. Сви вјерују да је мртва, осим Азиза, Амирова брата. Њезина се судбина окренула нагоре кад се одлучила удати за шеика. Како би побјегла из златнога кавеза, уз Азизову помоќ, инсценирала је своју смрт у авионској несреќи. Увјерена да је Амир потпуно заборавио њихов брак само неколико дана након њезине наводне смрти, Оxана се осјеќа изданом и припрема освету.
Нова Оxана сања да постане најбогатија жена на свијету, моќна као и мушкарац. Храбра је, амбициозна и интелигентна. Главни јој је циљ доќи до новца под било коју цијену. Тренутачно игра двоструку игру: Арапкиње и Еуропљанке.

Шеик Азиз бин Хуссеин ел-Јиср – Емиров првороѓени син. Има двије жене, нема дјецу, традиционалист је. Азиз је роѓен као побједник и спреман је на све како би дошао на власт у емирату. Док код куќе поштује правила из Курана, изван емирата се упушта у задовољства забрањена у исламу: жене, коцку и алкохол. На свој начин Азиз истински воли своју обитељ и увјерен је да само он као насљедник може од емирата направити арапски рај. Иако свима дјелује непобједиво, шеик Азиз скрива страшну тајну за једнога муслимана: стерилан је. У исламу је мушкарчева могуќност да ствара потомство дар од Алаха.

Цармен – паметна, али лицемјерна и злобна. Кќи шефа царине у Цонстанţи. Има велики круг познанстава. Након што је спавала с Азизом, он ју је запослио да управља румуњском подружницом арапске твртке. Цармен је Азизова повремена љубавница у Румуњској. Иако је спремна без промишљања ускочити у било чији кревет, главни јој је циљ удаја за Амира.

Препораки
  • Знај да те волим (2013)

    image
    Наталиа и Диего упознају се тијеком рибарске забаве у Туxпану, у држави Верацруз, на којој ќе Наталиа бити проглашена краљицом. Меѓу њима се раѓа љубав на први...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Жена која није могла да воли (2011)

    image
    У граду Тукстла Гутијерез, у Цијапасу, зиви Ана Паула Кармона, племенита и вредна девојка, која је на прагу да постане медицинска сестра. Као врло мала остала је...
  • Мала супруга

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.