рејтинг: 8.2/10
Оценка на корисникот: 9.5/10
(34 гласови)

У другој половици 19. стољеќа Матилде Пеналвер, кќи генерала и прекрасне аристократкиње, заљубљена је у сиромашног поручника Адолфа Солиса. Но њезина мајка за њу има другачије планове. Давно прије одлучила је да се Матилде мора удати за моќног богаташа, с обзиром да је обитељ на рубу банкрота. Мануел Фуентес, богаташ је који стиже у Тринидад те се на први поглед загледа у прелијепу Матилду. Аугуста у томе види одличну прилику да обитељ спаси од пропасти. Мануел и Аугуста постижу договор. Мануел ќе платити све обитељске дугове, но заузврат Аугуста не смије кќери никада реќи истину да је она посредовала у њиховом сусрету. Како би била сигурна да Адолфо неќе помутити њезине планове, Аугуста нареди своме сину Хумберту да ангажира глумицу која ќе се претварати да је Адолфова жена, а уз све то Адолфа смјешта у затвор. Он бјежи из затвора и покушава побјеќи с Матилде одмах након њеног вјенчања с Мануелом, но бивају разоткривени. Адолфо бјежи, а Матилде, очајна и скрхана, говори Мануелу да је Адолфо њезина истинска љубав. Потакнут овом болном чињеницом, Мануел одводи Матилде на своје имање на селу. Ондје ќе се унаточ горким оптужбама и сталним сукобима, с временом почети раѓати љубав. У меѓувремену Адолфо у свом очајничком покушају да обнови своју љубав, долази у куќу брачног пара претварајуќи се као нови управитељ. Мануел, несвјестан Адолфовог правог идентитета, нуди му искрено пријатељство. Адолфо ускоро увиѓа да је Мануел праведан и племенит човјек. Када Матилде види поновно Адолфа, схваќа да они осјеќаји који су постојали спрам њега више не постоје те да њено срце сада припада њеном супругу. Адолфо прихваќа свој пораз и повлачи се. Сретан пар још веќу среќу остварује након Матилдине објаве да је у другом стању. Ова прича наизглед има сретан крај, но бурни обрат настаје када Мануел сазнаје да је његов управитељ и пријатељ, заправо његов супарник. У трену, све се распада и ова прича постаје окрутна драма која је из епизоде у епизоду испуњена љубомором, интригама и неконтролираном страшќу.

Матилде (Адела Нориега)
Отмјена млада жена поријеклом из цијењене обитељи, осјеќајна, интелигентна, друштвена и весела. Одгајана је према строгим моралним начелима свога времена. Унаточ својем аристократском поријеклу, Матилде занемарује друштвена правила своје класе у тренутку када се заљубљи у сиромашног војника. Но, под утјецајем мајчиних интрига, Матилде се удаје за Мануела, богатог младиќа.

Мануел (Фернандо Цолунга)
Изванбрачни син имуќног земљопосједника. Одраста у сиромаштву и због тога је наизглед суров човјек, но заправо је врло праведан и љубазан. Након што одрасте, Мануел насљеѓује очево богатство. Његове либералне идеје су у супротности с конзервативним теоријама тог времена, те иако он заправо мрзи аристокрацију, заљубљује се у једну припадницу тог слоја – Матилду.

Аугуста (Хелена Ројо)
Матилдина мама која ќе учинити све само да спаси обитељ од пропасти. Из тог разлога не преза ни пред чим како би своју кќер Матилду богато удала. Аугуста никада не смије реќи кќери да је она с њеним супругом постигла договор.

Хумберто (Ернесто Лагуардиа)
Млади аристократ који је роѓен и одгајан 'са златном жицом у устима.' Он је дружељубив, уображен, равнодушан те лако пада под утјецај својих пријатеља. Коцкање, забаве и жене су његове главне страсти. Његов цинизам, типичан за његову доб и поријекло, само је привид његовог правог стања. Животне потешкоќе извуќи ќе из њега часног човјека који се скрива иза овог паравана.

Антониа (Цхантал Андере)
Паметна и образована, те културнија од веќине дјевојака из високог друштва. Но, због нижег статуса у друштву није у могуќности уќи у брак с неким имуќнијим. Она се заљубљује у Мануела када добије посао на његовом имању. Његов брак с Матилде чини је јако љубоморном те служеќи се разним сплеткама, она постаје његова тајна љубавница.

Росарио (Ана Мартин)
Мануелова мајка. Као скромна дјевојка била је силована од имуќног човјека који је оставља у другом стању. С обзиром да није била у могуќности сама подизати дијете, оставља га с локалним жупником. Она је добра и скромна жена која је пуно тога пропатила и која има једну жељу - бити у близини свога сина. Росарио је запослена као слушкиња на синовом ранчу, а с обзиром да га не жели осрамотити, она не открива свој прави идентитет.

Беше на каналите:

Cinemania  

Препораки
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Иванденски огнови (2014)

    image
    Во малото место Ивање пристигнува младата лекарка Ана Колар, која доаѓа таму по смртта на помајката Тилда за да дознае нешто за нејзиниот живот и за тамошниот...
  • Љубав у оковима (2019)

    image
    Katerina Verbitskaya was raised as a noble lady with her godmother Anna Chervinskaya but for the whole world she was only the property of Peter Chervinsky. She...
  • БРУСКО (2013)

    image
    По повод нејзиниот неодамнешен брак со Сифис (Апостолис Тоцикас), Мелина (Елени Ваитсу) доаѓа да помине време во Атина со нејзините пријатели од Крит. Еден млад...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.