Содржина

Године 1953. успон на Еверест остао је последњи велики изазов на планети. Стати на врх висок 8,848 м, на највишу тачки на планети Земљи, представљало је озбиљан изазов и покушаји да се то постигне веќ су однели 13 живота у претходним експедицијама. То године, Тензинг Норгеј и Сер Едмунд Хилари, у оквиру девете британске експедиције на Еверест, написали су поглавље светске историје, попевши се на највиши врх Хималаја.
Иако су се суочили са стравичним ветром, температурама испод нуле, борили се са висинском болешќу, Едмунд Хилари, скромни пчелар и ревносни планинар из Оукленда на Новом Зеланду, и Тензин Норгеј, веома искусни шерпа из Непала, коначно су постигли немогуќе и тако постали први људи који су стали на врх света.
Тај догаѓај је забезекнуо свет и означио једну епоху. Док се свет полако опорављао од ужаса Другог светског рата, њихов подухват дао је људима наду да је ново доба на помолу.
Уз подршку породице Хилари, прича Тензина Норгеја и Сер Едмунда обзнањена је на великом платну, обухвативши оригинални материјал – видео записе, фотографије, новинске чланке – затим драматизоване сцене снимане на локацијама на Евересту и на Новом Зеланду, као и 3Д реконструкције успона. Такоѓе, ту су и аудио снимци интервјуа са Хиларијем, као и снимљена нарација воѓе експедиције Џона Ханта.

Слики

Преко ивицеПреко ивицеПреко ивицеПреко ивице

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Друштвена дилема (2020)

    image
    This documentary-drama hybrid explores the dangerous human impact of social networking, with tech experts sounding the alarm on their own creations.
  • Невине (2016)

    image
    Просинац је 1945. и Други свјетски рат је коначно завршио. Матхилде, млада француска лијечница Црвеног крижа, нашла се у Варшави гдје брине о посљедњим француским...
  • Враќањето на мечките (2020)

    image
    Научниците се надеваат дека повторното доведување мечки во Европа ќе има позитивно влијание врз целиот екосистем, но дали Европа е подготвена да дели простор со...
  • Солунски атентатори (1961)

    image
    Радња се темељи на истинитим догаѓјима који су се године 1903. збили у Солуну, тада под влашќу Османског Царства, а непосредно пред избијање Илинденског устанка....
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.