poster

Стаљинова смрт

The Death of Stalin (2017)

Комедија, Драма, Историски, Bоени | Обединетото Кралство, Франција, Белгија, Канада, САД
Режисер: Armando Iannucci
Cinemania | 14.6.24 | 18:50

рејтинг: 7.3/10
Оценка на корисникот: 8.1/10
(27 гласови)

Содржина

Политички живот Совјетског Савеза током 50-их година добија црнохуморну форму у новом филму "Стаљинова смрт", мајстора политичке сатире Арманда Ианучија.
Ова екранизација француског стрипа Ла морте де Сталине ставља у фокус политичке махинације и превирања после смрти некадашњег совјетског лидера Јосифа Висарионовича Стаљина, и приказује их на најзабавнији могуќи начин.
Радња филма се одвија у Москви, 1953. године. Након смрти совјетског диктатора Стаљина, следи комплетни хаос у врху власти, као и борба за упражњену позицију.
Меѓу моќницима који започињу надметање за превласт су Георгиј Маљенков, Никита Хрушчов и шеф полиције Лаврентиј Берија. Док они праве пометњу, сваѓају се и забијају једни другима нож у леѓа, ко води државу?
Комбинујуќи интригу и напетост са пародијом, ова дрска комедија обеќава одличну забаву.

Слики

Стаљинова смртСтаљинова смртСтаљинова смртСтаљинова смрт

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Човек од сенка (2018)

    image
    Приказна за Дик Чејни, најмоќниот потпретседател во историјата, и за тоа како неговите политики го смениле светот што го познаваме. Номиниран за осум „Оскари“,...
  • Сирано де Бержерак (1990)

    image
    Класична трагедија јос једном екранизована у француском филму о поетичном филозофу Сирану и његовој љубави према Роксани. Несигуран због свог изгледа и великог...
  • Обложување на столетието (2015)

    image
    Во 2006-2007 г., група инвеститори се обложуваат против пазарот на хипотеки на САД. Во нивното истражување откриваат колку е дефектен и корумпиран тој свет.
  • Дан дужи од године (1971)

    image
    Филм о људима, о једном граду, о Бањалуци за време катастрофалног земљотреса 27. октобра 1969. Филм који говори о обичним људима у једном необичном догаѓају, а...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.