poster

Перформанс

PERFORMANCE (1970)

Драма, Криминал, Mузика, Фантазија | Обединетото Кралство
Режисер: Donald Cammell, Nicolas Roeg

рејтинг: 6.7/10

Содржина

Цхас (Ј. Фоx) је гангстер који, побјегавши из затвора и скривајуќи се пред полицијом, пронаѓе уточиште у куќи у којој су пјевач Турнер (М. Јаггер) самоувјеренога понашања и његове двије, подједнако необичне дјевојке, Луцy (М. Бретон) и Пхербер (А. Палленберг). У почетку је њихова антипатија према придошлом јако изражена и готово да прераста у насиље. Но ускоро новопечени пријатељи открију да имају много тога заједничкога и почну проводити тренутке забављајуќи се групним сексом и уживањем у дрогама. Цијели њихов свијет све се више доима као декадентна идила, али пријеѓе границу и развије се у мучну психолошку игру у којој Цхас постане потпуно подложан Турнеру...
"Перформанце" редатеља Доналда Цаммелла (уједно и сценариста) и Ницхоласа Роега (уједно и директора фотографије) необичан је експериментално-умјетнички филм који данас, као и у вријеме свога настанка, ужива статус једнога од најинтригантнијих филмова тога стила и тога раздобља (уз Тхе Ман Wхо Фелл Доwн то Еартх, Блоw Уп и сличне). Ради се о изопаченој, делиричној причи о доживљајима промискуитетног пара чији начин живота не поремети ни сусрет с опасним и подједнако ненормалним криминалцем. Осим жеље да што је могуќе боље предоче свијет наркоманско-промискуитетног миљеа (у овом случају у Лондону с почетка седамдесетих година), намјера аутора филма уједно је и дати осврт на опќе агресивно расположење свијета у тадашњем времену. Уз енглеског глумца Јамеса Фоxа (Пассаге то Индиа), другу главну улогу тумачи пјевачка звијезда Мицк Јаггер који је тијеком каријере остварио и неколико замијеќених филмских улога.

Слики

Перформанс

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.