сезона: 3

епизода: 1

Содржина

Од овог понедјељка ХТВ приказује нову сезону серије Почивали у миру.
Једна новинска обавијест о смрти и једна, наоко случајна пуцњава у народњачком клубу покренут ќе догаѓаје - одбјеглог бившег Удбиног убојицу Мату Шушњару истјерат ќе из његовог склоништа, а новинарку Луцију Цар натјерат ќе да у телевизијској архиви, камо се склонила, потражи старе трагове свог најтежег случаја до сада.
Истражујуќи сумњиве смрти припадника загребачке "златне младежи", дјеце неких од најмоќнијих људи у држави, убрзо ќе стати на пут мрачним, прикривеним силама које не презају ни од чега.
Тврдоглава новинарка упустит ќе се у своју задњу, очајничку потрагу за истином, а немилосрдни професионални убојица кренути у свој коначни осветнички поход.
На том путу паст ќе многе маске, годинама потискиване истине изаќи ќе на површину, а тајне које скривају гробови синова и кќери шампиона хрватске транзиције одвест ќе Луцију у само срце таме.
Аутор и продуцент: Дарио Винце
Директор фотографије: Дарко Дриновац
Монтажер: Даниел Пејиќ
Складатељ: Давор Девчиќ
Сценограф: Иво Кнезовиќ
Костимографкиња: Сања Шелер
Мајсторица маске: Силвија Брадица
Производња: Ринг продукција
Ликови
ЛУЦИЈА ЦАР (ЈУДИТА ФРАНКОВИЌ)
Главна јунакиња одустала је од активног новинарства и повукла се у телевизијску архиву. Слути да ју је Мате Шушњара оставио живом јер има неки план с њом, те се веќ двије године припрема за неминовни сусрет с човјеком који је држао пиштољ уперен у њезино чело и одустао од повлачења окидача. Како ќе се завршити њихова прича започета прије четири године, кад га је Луција истраживањем гробова у затвору Вуковшќак "дигнула из мртвих" и тим чином судбински преплела свој и Матин живот?
МАТЕ ШУШЊАРА (ДРАГАН ДЕСПОТ)
Окрутни убојица тајних служби бивше и садашње државе у касној јесени свог несретног живота, одбачен и болно сам, одлучује иќи до краја - осветити се суставу који му је уништио живот и бар донекле се искупити за сва зла која је учинио. Мате свој наум не може провести без Луцијине помоќи.
КОСТА МАНДИЌ (ДАНКО ЉУШТИНА)
Чудак, бивши новинар и сурадник тајних служби бивше државе. Промјеном власти гурнут је на маргину друштва с чијим је многим тајнама упознат а и даље их страсно истражује и педантно архивира. Коста је један од ријетких којима Мате без задршке вјерује.
МИЉЕНКО МИКИ МАЗИЈА (СЛАВКО ШТИМАЦ)
Бивши боксач, страх и трепет југославенских рингова у седамдесетим годинама прошлог стољеќа данас је тек шепави, анонимни тренер у клубу у којем Луција учи боксачке вјештине припремајуќи се за сусрет с Матом. Мики, као и Коста, припада врло уском кругу људи од Матиног повјерења.
АНТЕ ЛЕКО (АЛЕН ЛИВЕРИЌ)
Полицијски инспектор. Засјео је у фотељу убијеног инспектора Бранка Иловиќа и преузео задатак да приведе Мату правди. Анте је методичан, темељит, школован у иноземству. Тешко контролира осјеќаје према Луцији, па притом неријетко прелази границу прихватљивог, што је једина напуклина у његовом иначе морално беспријекорном лику.
РОМАНО СОРШАК (ГОРАН НАВОЈЕЦ)
Романо, с којим се Луција упустила у страсну љубавну везу, преживио је крвави обрачун у Истри и након двије године лијечења пребачен је на одслужење остатка затворске казне. Поставио си је два циља: сачувати живу главу у затвору и изнова задобити Луцијино срце.
ГОРАН ЦАР (ИВАН ОЖЕГОВИЌ)
Луцијин брат, инвалид. Горан је сазрио, више није пргав, размажени деран. Постао је одговоран млади мушкарац, ради за данску софтверску фирму и њежно брине о сестри. Луција и Горан живе заједно без мајке, а кад Горан наслути да се Луција упустила у нешто опасно, понудит ќе јој помоќ.
КАТЈА ЦАР (ЈАСНА ОДОРЧИЌ)
Самосталност Горана и Луције тешко пада њиховој мајци Катји. Катјин је живот имао и сврху и смисао док је водила бригу о дјеци и заједничком куќанству. Одједном тог смисла више нема, па је спас потражила у вјери.
НИКОЛА ЦАР (ДАРКО МИЛАС)
Луцијин покојни отац, такоѓер новинар, повремено се, попут духа, привиѓа Луцији. Отац и кќи кроз ту онострану интеракцију расправљају затегнуте обитељске односе какви су владали меѓу њима за Николиног живота, а остали су неразријешени због његове нагле смрти у Зорином загрљају.
МАРТИН СТРУГАР (МИОДРАГ КРИВОКАПИЌ)
Луцијин партнер у истрази из прве сезоне, умировљени затворски чувар Мартин још је један покојник с којим Луција комуницира. Мартин попут оца скрби о Луцији, покушавајуќи је одговорити од упуштања у још једну опасну истрагу, овај пута опаснију од свих претходних.
ЖЕЉКО БАН (ЛУКА ДРАГИЌ)
Бивши Луцијин дечко Жељко не ради више као полицијски гласноговорник. Преболио је Луцијину невјеру те се упустио у љубавну везу с политичарком Аном Срнец. Ана и Жељко не дијеле само постељу, заједно пливају и водама политике - он је њезин замјеник.
АНА СРНЕЦ (ДИЈАНА ВИДУШИН)
Одвјетница из добростојеќе обитељи, незадовољна друштвом у којем би требао одрасти њезин изванбрачни син Марко, напустила је одвјетничку праксу и основала политичку странку Нова Хрватска. Анине су намјере племените, срце чисто, но мало тко би се кладио да ќе успјети као политичарка.
ЗОРА АГНЕЗИ (ЈЕЛЕНА МИХОЉЕВИЌ)
Доајенка ТВ новинарства, Луцијина надреѓена из претходне сезоне. Повукла се с уредничке позиције и вратила на менторске послове уз воѓење утјецајне политичке панел емисије, и даље конформистички увезана с центрима моќи.
ЗДЕСЛАВ ТОКИЌ (БОРИС СВРТАН)
Здеслав Токиќ, некоќ Луцијин и Зорин надреѓени, скрасио се на позицији гласноговорника Владе. Премда га је Зора отјерала с уредничког мјеста, њих су двоје тренутно прст и нокат иако си не вјерују ни колико је црно под тим ноктом.
ИНЕС ПОЛИЌ (НИНА ВИОЛИЌ)
Инес је, као и Луција, прекинула новинарску каријеру. Некоќ позната као ледоломка истраживачког новинарства, сад је фасцинантно неспретна конобарица у интернет кафиќу Проxy цаффе. Скинула се са свих опијата и живи мирно и повучено, у вези с власником кафиќа Јасом.
ЈАС - ЈАСЕНКО РОЗИЌ (ЖИВКО АНОЧИЌ)
Инесин дечко, несвршени студент комуникологије. Одаје дојам самозатајног, мирног власника кафиќа незаинтересираног за збивања око њега. Но Проxy цаффе, баш као и Јас и Инес, крију тајну и тек су кринка за праве активности тог љубавног пара.
ЈАНКА КАТУНАРИЌ (НИНА ЕРАК)
Луцијина колегица из архиве, брбљава и животом разочарана жена која не мари ни за свој изглед ни здравље. Јанка радо губи вријеме на испразне разговоре с Луцијом, а Луција се боји да не заврши као она - закопана у архиви, усамљена, неуредна и невољена.
АНИТА БАЈИЌ (ДАНИРА ГОВИЌ)
Кќи Матине сестре Марице. Зна све о Луцији и држи је изравно кривом за Матину несретну судбину.
ЈОСИП КОРЕТИЌ (ДЕЈАН АЌИМОВИЌ)
Херој Домовинског рата, генерал који је ратне побједе искористио као стартну позицију за мирнодопска освајања на пословном пољу и постао велики играч на тржишту флаширане воде. Због убојства сина Часлава упустит ќе се у најважнију битку живота, битку за очување пословне моќи, части и обитељи.
ЧАСЛАВ КОРЕТИЌ (МАРКО ПЕТРИЌ)
Јосипов син. Бахат, склон ексцесима, типичан тајкунски син проблематичног понашања. Те га карактеристике чине идеалном метом путем које моќни играчи из сјене желе притиснути Јосипа и натјерати га да заигра како њима одговара.
БУГА КОРЕТИЌ (ТЕНА НЕМЕТ БРАНКОВ)
Јосипова кќи, Чаславова сестра. Одрасла у изобиљу, мажена и пажена, но унаточ размажености задржала је снажну особност удружену с искричавом интелигенцијом. Због убојства брата морат ќе нагло одрасти и преиспитати своје и очеве поступке.
СЛАВИЦА КОРЕТИЌ (СУЗАНА НИКОЛИЌ)
Јосипова супруга, куќаница посвеќена супругу и обитељи. Славица је, као жена славног генерала, повјеровала да су Коретиќи заштиќени божјом милошќу, имуни на недаќе и невоље. Чаславова смрт грубо ју је приземљила и присилила да промисли што је пошло криво.
СЕП (МЛАДЕН ВУЛИЌ)
Јосипов ратни друг, сад у сивој зони мутних послова на рубу криминала. Њихово је пријатељство нераскидиво, запечаќено кроз вихоре рата. Нема прикладније особе од увијек вјерног Сепа, спремног без оклијевања жртвовати живот за генерала, да прихвати одговорну задаќу чувања Буге.
КАЈО ДРУЖАК (ЗОРАН ЧУБРИЛО)
Јосипов пословни тајник и десна рука. Ефикасан, ненаметљив, увијек на услузи, никад истакнут. Без Каје Јосипови се послови не би тако глатко котрљали, јер у пословном сегменту познаје генерала боље но итко други, укључујуќи Славицу.
ПАВЛЕ РЕШЕТАР (ИВО ГРЕГУРЕВИЌ)
Ратни премијер Владе РХ, одаје дојам не одвеќ компетентне особе за тако важну функцију. Према дугогодишњем пријатељу Јосипу гаји дубоко поштовање и показује несебичну жељу да му помогне у расплитању Чаславовог убојства.
ВЈЕРАН БЕДРИЦА (СРЕТЕН МОКРОВИЌ)
Медијски могул чије се пословно царство, као и здравље, распада. Жилави селф-маде Далматинац, човјек за све суставе. Власништво над телевизијом, послије и неwс порталом, омогуќило му је велику моќ коју је без грижње савјести злоупотребљавао, притом марљиво згрќуќи особно богатство.
ЉЕРКА БЕДРИЦА (ЛИНДА БЕГОЊА)
Вјеранова супруга, води умјетничку галерију. Одрасла у старој, богатој и угледној самоборској обитељи чији се иметак распршио. Чежњу за луксузом и лагодним животом испунио јој је Вјеран. Она је њему заузврат подарила граѓански педигре.
НЕВЕНА БЕДРИЦА (КАТАРИНА СТРАХИНИЌ)
Вјеранова и Љеркина кќи, првакиња Хрватске у умјетничком клизању. Страдала је 2011. због очевих пословних акробација. Одрасла под златним звоном и челичним стиском амбициозне мајке. Притисак је ипак пронашао вентил, Невена је свој идентитет, невезан уз мајчину амбицију, потражила у истраживању властите сполности.
СИЛВИО БЕДРИЦА (МАТИЈА ЧИГИР)
Невенин брат. Несигуран и поводљив. У дјетињству се родитељи њиме нису пуно бавили - Вјеран је гањао новац, а Љерка се усредоточила на Невену. Вјеран га је напокон "узео под своје" тек након Невенине смрти, но прекасно да би од њега направио самопоуздану особу.
ЛЕА ДИМИТРИЈЕВИЌ (ИВАНА ГУЛИН)
Невенина спортска колегица, такоѓер клизачица, и интимна пријатељица. Права природа њихове блискости за Леу ќе, због нагле Невенине смрти, заувијек остати тајна, а траума због пријатељичине погибије још је увијек незалијечена.
НИКИЦА СТАНЧЕЦ (ДАМИР ШАБАН)
Судац Врховног суда. Не одвеќ храбар, гладан признања, друштвеног угледа и материјалних доказа моќи, стога и склон "договорној правди". 2006. године опрезни Никица криво је процијенио коме се од моќника приклонити, а посљедица погрешне процјене одвела је у смрт његовог сина Филипа.
КАТАРИНА СТАНЧЕЦ (БАРБАРА ВИЦКОВИЌ)
Никичина супруга, докона куќаница посвеќена голфу. Успјешно жмири пред Никичиним успјесима, не постављајуќи никад питања о очитом нескладу измеѓу његових службених примања и обиља у којем живе.
ФИЛИП СТАНЧЕЦ (ФИЛИП ВИДОВИЌ)
Никичин и Катаринин син, обитељска црна овца, нонконформист и бунтовник. Рано је постао свјестан да му је отац поводљиви слабиќ. Веќ на првој години факултета одселио се и одбијао да га родитељи финанцијски помажу, не желеќи с њима имати никакве везе.
ИСКРА СТАНЧЕЦ (ИРЕНА ТЕРЕЗА ПРПИЌ)
Филипова старија сестра, правница. За разлику од брата, ишла је линијом мањег отпора - касно се одвојила од родитеља, завршила право рачунавши на очеву помоќ у каријери. Одавно јој је јасно да отац не игра по правилима струке и правде, но као и Катарина, не усуѓује се потегнути тешка питања.
РОЗА СТАНЧЕЦ (ИНГЕ АППЕЛТ)
Никичина мајка и Филипова бака. Весела и једноставна жена чија је животна радост нагло усахнула Филиповом смрќу. Има само једну жељу: да се, прије него што и сама умре, открије истина о разлозима убојства вољеног унука.
МАРИО СТРИЗРЕП (ДАМИР КЛЕМЕНИЌ)
Бескуќник, алкохоличар и психички болесник. Његову склоност алкохолу и болест мрежа је искористила за освету Никици тако што су елиминирали Филипа.
САБРИЈА ХАТУНИЌ (ЗИЈАХ СОКОЛОВИЌ)
Бескуќник и сиромах Сабрија један је од ријетких људи с којима се Марио дружио у вријеме Филиповог убојства и који може расвијетлити околности смрти сина суца Станчеца.
МИЛО БУЧЕВИЌ (ЖАРКО САВИЌ)
Тврди Сињанин Мило одраѓује задњу годину мандата на челу Прве пословне банке и спрема се у мировину. Крупан мушкарац, одсјечан, груб у наступу и говору, навикао да буде по његовом. Имао је храбрости супротставити се захтјевима мреже и платио је високу цијену - убијен му је син Јаков.
ЕВА БУЧЕВИЌ (АЛМА ПРИЦА)
Милина супруга, некоќ флаутистица респектабилне каријере. Њежна и поетична душа склона одвајању од реалности кроз глазбу. Та је склоност, у нездравој и за њу саму врло погубној иначици, посебно дошла до изражаја након губитка сина.
ЈАКОВ БУЧЕВИЌ (ДАДО ЌОСИЌ)
Милин и Евин син, убијен 1999. Свирао је клавир, често у дуету с Евом, а студиј економије је занемарио науштрб од оца наслијеѓене љубави према коњима и зацртаног пословног потхвата - подизања најбоље ергеле у Хрватској.
БАРБАРА (МАРИНА ФЕРНАНДЕС)
Проститутка високе класе, годинама пружа услуге Мили. То не значи да Мило Еву не воли; напротив, Ева за његову везу с Барбаром зна и подржава је, јер Мили је интимно дружење с Барбаром компензација за бол због изгубљеног сина.
ГРГА УРЕМ (ДУШАН ГОЈИЌ)
Ратни министар финанција. Удовац, супруга Јелена умрла је кад су њихова дјеца Леда и Лана имале 10 година. Грга је тих и миран човјек од мало ријечи. Након убојства Леде сасвим се повукао из јавности на имање близу Загреба.
ЛЕДА УРЕМ (ПЕТРА КРАЉЕВ)
Млаѓа кќи брачног пара Урем. Убијена 1994. Непорочна, рационална, интровертна и дистанцирана у комуникацији с другим људима. Леда је била мозак и иницијатор заједничког модног пословног потхвата сестара Урем.
ЛАНА УРЕМ (ТАРА РОСАНДИЌ)
Старија кќи Уремових. За разлику од сестре попис њезиних младеначких порока је повелик: алкохол, дроге, промискуитет. Једнако неодговорно се понашала и према заједничком послу с Ледом. Након убојства сестре уозбиљила се, ријешила порока и дипломирала.
ФЕЃА МИЛИНОВИЌ (СИНИША ПОПОВИЌ)
Феѓа је за рата био главни војни логистичар, а Мате му је додијељен као особни чувар. Тренутно, захваљујуќи Луцији и Мати, служи казну у затвору отвореног типа и има нека сазнања о смрти Леде Урем.
ЖАРКО ПАСПА (МАРИНКО ПРГА)
1973. године Жарко Паспа уцијенио је Мату и натјерао га да ради за службу. Тијеком десетљеќа и унаточ политичким промјенама Жарко је наставио бити дијелом моќне тајне мреже, човјек за најосјетљивије операције, што је знао наплатити и осигурати себи и својој обитељи миран живот без материјалних брига.
ИГЛА (ВЕЛИБОР ТОПИЌ)
Бивши ситни криминалац и воѓа мотористичке банде, оперирао је по Њемачкој. Почетком деведесетих за службу га је врбовао Жарко. Игла је најпоузданији Жарков егзекутор - кад Жарко добије налог, Игла га бешќутно и немилосрдно одраѓује.
ТИН ХАЛУЖАН (ДРАЖЕН ЧУЧЕК)
Самозатајни одвјетник, умивено лице мреже. Тин је "средњи човјек", оперативац задужен за проток и прање новца те комуникацију измеѓу врха мреже и њихових жртава. Премда углаѓен и финих манира, окрутан је и спреман на све.
БАЈЧИ - БРАНИМИР ВИДИЌ (МИСЛАВ ЧАВАЈДА)
Професионални кицк-боксач. Игла га је због једноставног, спортски чврстог карактера те чињенице да му је каријера при крају ангажирао да "одради" Часлава Коретиќа.

Слики

ПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУПОЧИВАЛИ У МИРУPočivali u miru 01Počivali u miru 02Počivali u miru 07Počivali u miru 08Počivali u miru 09Počivali u miru 10Počivali u miru 12

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Гранд хотел (2011)

    image
    Кроз три сезоне и 39 епизода, серија говори о наизглед идиличном хотелу, узбурканом строго чуваним тајнама, породичним интригама, опасностима и сумњама. Да ли ќе...
  • Мистериите на Мердок (2008)

    image
    Кон крајот на 1890-тите, полицискиот инспектор Вилијам Мардок зазема нов, понаучен пристап кон решавање на злосторства. Помогнат од судија, д-р Јулија Огден и...
  • Отец Браун (2013)

    image
    Радња ове адаптације романа Г. К. Цхестерстона смјештена је у 1950-е, у срце прекрасног енглеског ладањског краја. Марк Wиллиамс глуми оца Броwна, католичког...
  • Убојства у... (2013)

    image
    A collection of police murder investigations each time taking place in a different French city and region.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.