сезона: 2

епизода: 1

Содржина

Војска има своја правила понашања. Жене имају своја.
Роxy (Саллy Прессман) се пристане удати за војника Тревора ЛеБланца (Деw Фуллер) након свега тједан дана везе те с дјецом сели у војну базу. И док се прилагоѓава новој улози жене војника, запошљава се као барменица у локалном бару, познатом и по томе што у њега цивили долазе заводити жене мушкараца у војној служби. У бару Роxy упознаје Цлаудију Јоy Холден (Ким Деланеy), која вјерује да њезин супруг, пуковник Мицхаел Холден (Бриан МцНамара) није добио виши чин само због тога што му одреѓени људи у војном стожеру нису наклоњени. Још једна жена војног службеника, Памела Моран (Бригид Браннагх), у фокусу је радње, а њезина је прича да у тајности носи близанце као сурогат мајка како би своју обитељ извукла из дугова. Памелин супруг Цхасе (Јеремy Давидсон) је официр који је додијељен тајном одјелу специјалних снага Делта Форце. У меѓувремену, психијатар Роланд Буртон (Стерлинг К. Броwн) покушава поновно успоставити односе са својом женом, потпуковницом Јоан Буртон (Wендy Давис), која се управо вратила из Афганистана, док се Денисе Схерwоод (Цхристине Белл), дугогодишња пријатељица Цлаудије носи с љутим испадима сина Јеремyја и својим строгим супругом, мајором Франком Схерwоодом (Террy Серпицо). Група жена се спријатељи када Памела неочекивано добије трудове за вријеме Цлаудијине чајанке те се породи на биљарском столу у бару у којем ради Роxy. Не желеќи да остали дознају за њезин тешку финанцијску ситуацију, Памела се сада ослања на нове пријатеље да њезино сурогат мајчинство држе у тајности.
Популарна драмска серија која прати животе и обитељи четирију жена војника и једног мушкарца, који се оженио за жену у војној служби, премијерно се приказивала на Лифетиме каналу 2007,. на којем се задржала седам сезона те остварила најбољу гледаност једне серије у 23-годишњој повијести једног канала у термину од 10 до 11 сати. Одлично прихваќена, не само од стране гледатеља, што су показали резултати гледаности, веќ и ТВ струке, "Жене војника" оствариле су многобројне номинације на фестивалима, те освојиле чак пет АСЦАП а и једну Грацие Аллен награду. Књигу Ундер тхе Сабер: Тхе Унwриттен Цоде Танyе Бианк, Катхерине Фугате је доживјела као драматично и трауматично штиво, које отвара врата војних база у којима се воде животи с којима јавност није упозната, те га у коначници адаптирала у фомат ТВ серије. Уз велико дивљење и поштовање, Фугате је животе портретирала врло вјерно и точно те приказала једну, како је назвала, неиспричану причу о томе како жене војника одржавају везе те као самохране мајке подижу дјецу. Сторија о снажним женама, које разумију значење пријатељства, љубави и важности оно мало времена које могу провести са својим партнерима, уз оригиналну премису и сјајне представе, показала се као хваљено остварење, које су чак похвалили Барацк Обама и Јохн МцЦаин у вријеме предсједничке утрке 2008.

Слики

Жене војника

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Вовед во анатомија (2005)

    image
    'Увод' је други најгледанији програм у Америци, одмах иза овогодишњег Супербоwла који је био најгледаније финале америчког ногомета посљедњег десетљеќа. Серија је...
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Сандитон (2019)

    image
    Недовршени посљедњи роман Јане Аустен живописно је упризорен у овој смионој и бриљантној адаптацији. Сандитион је мјесто које се брзо мијења. Ово некоќ успавано...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.