сезона: 11

епизода: 1

Содржина

Из низа циклуса под заједничким насловом "Закон и ред" серија Одјел за жртве једна је од најпопуларнијих, па ХРТ својим гледатељима премијерно приказује и 11. сезону. Концепт је исти: прича се врти око елитног одјела Њујоршке полиције који истражује све врсте злочина повезаних са сполним напастовањима и силовањима. Серија је веќ примила многобројна признања због разних друштвених тема које дотиче, а глумачка екипа позната је по томе што и у приватном животу чини много на промицању здравља и сигурности људи те судјелује у волонтерским акцијама, а многе и иницира.
Све се приче врте око двоје протагониста, детектива Еллиота Стаблера (Цхристопхер Мелони), искусног и прекаљеног ветерана и детективке Оливије Бенсон (Мариска Харгитаy), оптереќене прошлошќу због које се и придружила Одјелу за жртве. Наиме, мајка ју је родила након што је силована, па управо та чињеница води Оливију у истрагама због којих се каткада и сукобљава с надреѓенима.
Мелони је глумац са широким распоном улога на филму и телевизији, а осим улоге детектива Стаблера, познат је и по опречној улози затвореника у хваљеној ХБО-вој серији "Оз". За улогу у Одјелу за жртве номиниран је 2006. за најбољег главног глумца у драмској серији.
Мариска Харгитаy је за улогу детективке Бенсон добила укупно 6 номинација за најбољу женску улогу у драмској серији. 2006. године освојила је Еммy у тој категорији. Исте је године по треќи пут номинирана у истој категорији Сцреен Ацторс Гуилда. 2005. за исту је улогу и исту категорију освојила Златни глобус, а 2004. номинирана је за Еммy и награду САГ-а (Сцреен Ацторс Гуилд).
Занимљиво је да је Мариска Харгитаy четврто од петеро дјеце популарне секс бомбе 60-их Јаyне Мансфиелд те да ју је часопис Пеопле ставио на попис најљепших људи свијета 2005. и 2006.
Улогу која јој је обиљежила живот наставила је и иза камера, па је суоснивачица закладе за жртве силовања. У заклади вјерују да пливање с дупинима помаже у лијечењу психичких траума, па својим члановима омогуќује управо такву терапију. Радеќи годинама са жртвама сексуалних злочина, Мариска је зарадила и службену дозволу савјетнице силованих жена, па се тиме интензивно бави у слободно вријеме.

Данн Флорек (капетан Доналд Цраген) репризира улогу из прве три сезоне Закона и реда (1990-1993), Рицхард Белзер је детектив Јохн Мунцх, премјештен из балтиморског одјела за крвне деликте. Управо њега је и глумио у врло успјешној серији Одјел за уморства: Живот на улици (Хомициде: Лифе он тхе Стреет). Добар додатак екипи је и детектив Фин Тутуола (глуми га Ице-Т), а екипу употпуњавају форензични психијатар Георге Хуанг (Б. Д. Wонг) и форензичарка Мелинда Wарнер (Тамара Туние). У 11. сезони серије видјет ќемо и нову тужитељицу Ким Граyлецк (Мицхаела МцМанус).

У досадашњих десет циклуса серије Одјел за жртве судјеловали су и многи познати глумци с великих екрана попут Еллен Бурстyн, Царол Бурнетт, Цyнтхије Ниxон, Робина Wиллиамса, Лесли Царон и других. Та се пракса наставља и у 11. сезони, на челу с Цхристином Лахти веќ у првој епизоди. Слиједе је Степхен Реа, Росие Перез, Цруз Сантиаго, Винцент Спано, Мисцха Бартон, Лена Олин, Сам Wатерстон, Јацлyн Смитх, Анн Маргрет, Схарон Стоне, Исабелле Хупперт и други.

1. епизода:

Детектив Нате Кендалл помаже жени у невољи и тиме је увучен у рјешавање силовања. Док детективи Стаблер и Бенсон не вјерују како им Кендалл може помоќи због нестабилна карактера, замјеница у уреду државног одвјетништва Сонyа Паxтон сматра да ќе он помоќи и сви ќе заједно привести правди серијског силоватеља.

Слики

Закон и ред: Одјел за жртвеЗакон и ред: Одјел за жртвеЗакон и ред: Одјел за жртвеЗакон и ред: Одјел за жртвеЗакон и ред: Одјел за жртвеЗакон и ред: Одјел за жртвеЗакон и ред: Одјел за жртвеFoto: RTLFoto: RTL / NBC UniversalFoto: RTL / NBC UniversalFoto: RTLFoto: RTLFoto: RTL /NBC UniversalFoto: RTL /NBC UniversalЗакон и ред: Одјел за жртве

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Мегре (2016)

    image
    Рован Еткинсон глуми инспектора Мегреа у причама смештеним у Паризу 1950-их. Мегре лови серијског убицу који напада жене у Монтмартеу, и решава убиство коцкара...
  • Поаро (1989)

    image
    Дејвид Сашет го остварува најдобриот приказ на славниот Белгиец на Агата Кристи, бидејќи со голем жар се предал на истражување. Ги прочитал сите романи, кратки...
  • 911 (2018)

    image
    Драма која прати ужурбане животе и каријере припадника хитних служби, полицајаца, ватрогасаца и хитне помоќи, људи који ризикују своје животе како би спасли туѓе.
  • Плаве крви (2010)

    image
    Серија прати живот обитељи Реаген, чија је глава обитељи Франк Реаган (Том Селлецк), полицијски начелник. Његова кќи Ерин (Бридгет Моyнахан) је помоќник окружног...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.