Dick Wolf

Роденден: 1946

Актерот:

 1. 1. Masquerade (1988), филм
  ...
  Sedgewick

Сцеарист:

 1. ...
  (story)
 2. 3. Masquerade (1988), филм
 3. 4. Ред и закон (1990), серија
  ...
  (created by)
 4. ...
  (story)
 5. 6. Изгнани (1998), филм
 6. 7. Закон и ред (1999), серија
  ...
  (created by)
 7. ...
  (created by)
 8. 9. L.A. Dragnet (2003), серија
  ...
  (creator)
 9. ...
  (original series created by)
 10. ...
  (created by)
 11. 12. ЧИКАГО ФД (2012), серија
  ...
  (story by)
 12. ...
  (created by)
 13. ...
  (created by)
 14. ...
  (created by)
 15. 16. ФБИ (2018), серија
  ...
  (created by)
 16. ...
  (based on the series 'FBI' created by)
 17. ...
  (created by)
 18. 19. FBI: International (2021), серија
  ...
  (based on the series 'FBI' created by)

Продуцент:

 1. 2. Masquerade (1988), филм
  ...
  executive producer
 2. 3. Домар (2017), филм

Автор:

 1. 1. Ред и закон (1990), серија
 2. 2. Закон и ред (1999), серија
 3. 3. L.A. Dragnet (2003), серија
 4. 6. ФБИ (2018), серија

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.