poster

32 сата наде

Seddülbahir 32 Saat (2016)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

Продукцијски раскошна серија Турске радиотелевизије описује прва 32 сата борбе код села Седд ел Бахр у битци на Галипољу у Првом свјетском рату.
У битци која је започела 25. травња 1915. и којим је започео копнени рат за Галипоље, 1050 војника под заповједништвом мајора Махмута Сабрија 32 сата је без икакве помоќи и подршке одолијевало далеко надмоќнијем непријатељу и зауставило непријатељско напредовање. Серија нам прича причу тих хероја.
Припреме на терену и снимање серије трајали су годину дана. Градиле су се платформе за смјештај топова и ровови, на сету који је био постављен на 5 различитих локација на Галипољу судјеловало је много статиста. Сашивено је 750 костима, израѓено 750 пушака и 16 топова.

Слики

32 сата наде32 сата наде32 сата наде32 сата наде32 сата наде32 сата наде32 сата наде32 сата наде

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • ТВ календар

    image
    Сазнајте годишњице значајних догаѓаја као и датуме роѓења и смрти значајних личности које су обиљежиле ток светске историје.
  • Тајните на нацистичката воена машина (2019)

    image
    Познати ратни повјесничар Јамес Холланд истражује четири главна подручја њемачких оружаних сукоба тијеком Другог свјетског рата: зрак, копно, море и оружје....
  • Неиспричана историја Сједињених Америчких Држава (2012)

    image
    Ова фасцинантна документарна серија покрива посљедњих 60 година америчке повијести, усредоточујуќи се на драматичне догаѓаје о којима се не зна много из раздобља...
  • Апокалипса - Први светски рат (2014)

    image
    Нова серија француске продуцентске куќе ЦЦ&Ц, Изабеле Кларк и Данијела Костела, аутора историјско-документарне серије "Апокалипса - Други светски рат" која је...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.