Много више од оточног ланца, Галапагос је живи лабораториј, геолошки пријеносник. Ти су отоци не само видјели роѓење и смрт многих врста биљака и животиња, него су и промијенили наше схваќање живота на Земљи.
У крајњој изолацији Тихога оцеана ништа није онаквим каквим се чини. Игуане налик на змајеве пливају морем и несу јаја у вруќим вулканским кратерима, птице постају вампири, а пингвини, морски пси, китови и туљани вребају меѓу разнобојним тропским кораљима... Добро дошли на Галапагос!
Главна инспирација Дарwинове еволуцијске теорије, Галапагос је неухватљива позорница на којој се измјењују спектакуларне врсте животиња и биљака. Дивљи, необични, опасни, али и лијепи, ти су отоци промијенили наш поглед на Земљу и људе.
Приказана на сасвим нов начин рабеќи најмодерније визуалне ефекте и компјутерску графику, ББЦ-јева серија истражује невјеројатну разноликост дивље природе пратеќи различите становнике отока и њихову повијест.
Освједочите роѓење отока који се уздигао изнад хладних оцеанских дубина због вулканских експлозија, стварање поља лаве и архипелага на маршу кроз вријеме. Ондје постоје вруќе пустиње, тропске шуме и врлетне планине. Нигдје другдје на Земљи не постоје два начина постанка, као ни слична стопа изумирања.

Беше на каналите:

Animal Planet  TVSA  RTRS  HTV1  

Препораки
  • Па то су Ирвинови! (2018)

    image
    Обитељ Ирвин наставља истраживање Стевеа Ирwина. Обитељ Ирwин, Террy, Бинди и Роберт, одају почаст оставштини Стевеа Ирwина путем свог рада у големом аустралском...
  • Најсмртоносније животиње света (2010)

    image
    Ова нова серија прати најнапетије тренутке животињског лова кроз епизоде пуне акције. Видјет ќете како грабежљивци повеќавају предност ловеќи у групама и зашто су...
  • Шпанија со Рик Стајн (2011)

    image
    Рик Стајн почиње своју кулинарску турнеју Шпанијом у Галицији, на северозападној обали Атлантског океана. Рик вози стари кампер, који је савршено возило за...
  • Света земаљска чуда (2019)

    image
    Откријте што људи раде из вјерских побуда у некима од најсветијих мјеста на свијету. Посјетит ќемо нека изнимна светишта која су изградили припадници различитих...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.