Симон Рееве путује у Грчку, једну од најљепших, најпроблематичнијих и најекстремнијих земаља у Еуропи. Од отока у Егејском мору до кршевитог и брдовитог сјевера, Симон гребе испод бајковите површине како би дознао више о Грчкој и Грцима те о разлозима због којих се земља суочила с наизглед бесконачном господарском кризом. Успут сусреќе невјеројатан низ ликова, од бунтовних монаха и наоружаних свеќеника до очајних миграната и озлијеѓеног младунца медвједа.
Прва дионица путовања Симона Реевеа по Грчкој води га од егејских отока за љетовање до главнога града Атене.
Уз обалу сиќушног отока Псеримоса Симон зарања с рониоцима који и даље ваде морско створење заслужно за богатство тих отока: морску спужву.
Кад отпутује на Лезбос, удаљен само неколико километара од турске обале, Симон се суочава с још једним од големих изазова пред овом земљом: мигрантском кризом.
На највеќем грчком отоку Крети Симон одлази у кршевите планине гдје је сваки пастир наоружан, а мјесни свеќеник уједно је предсједник стрељачког друштва. Док ноќи под звијездама, Симон дознаје како улога Њемачке у Другом свјетском рату и даље прожима поглед Креќана на грчку дужничку кризу.
У Атени Симон истражује учинке те кризе. Открива како је тежак живот осиромашене заједнице која живи у пренамијењеним теретним контејнерима, а у граду се суочава с љутитим просвједницима и схваќа колико брзо просвједи могу прерасти у нереде.

Беше на каналите:

EXP Natyra  

Препораки
  • Свемир (2021)

    image
    Дубине свемира. Драма над драмама. Смјестите се у први ред гледалишта и уживајте у највеќој представи у свемиру. Сваке ноќи изнад главе нам се одвија драма епских...
  • Један чудни камен (2018)

    image
    Привилегована неколицина која је имала прилику да погледа Земљу из свемира видела је танку плаву линију по којој се Земја разликује од других планета. Ово је...
  • Планете (2019)

    image
    Ова изнимно амбициозна ББЦ-јева документарна серија оживљава најдојмљивије догаѓаје у повијести Сунчева сустава, примјењујуќи револуционарне визуалне ефекте како...
  • Најсмртоносније животиње света (2010)

    image
    Ова нова серија прати најнапетије тренутке животињског лова кроз епизоде пуне акције. Видјет ќете како грабежљивци повеќавају предност ловеќи у групама и зашто су...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.