Епска прича према роману Антхонyја Троллопа о моќи викторијанаца и корупцији, добитница награде БАФТА. С радњом усред процвата жељезнице 1870-их, серија приказује збрку насталу када је стари поредак замијенила неуглаѓена нова пословна и финанцијска снага.

Ово епско остварење и богата продукција спајају низ живописних елемената - кушње младе љубави, трајне вриједности часних људи, испразност живота више класе, сирову снагу и узбуѓење најмоќнијег града на свијету, похлепу и корупцију која лежи испод његове блиставе површине. Серија открива разарајуќи ефект стеге монетарне етике на политику, аристокрацију, свијет књижевника, Лондон и тржиште бракова. Зачињена бијегом, скандалом, самоубојством, изгубљеним и стеченим богатством серија је фасцинантан дио повијести који оцртава наш сувремени свијет.

Сатира викторијанског друштва Антхонyја Троллопа садржи све драмске елементе који га чине једним од најславнијих и најчитанијих аутора његовог доба. "Тхе Wаy Wе Ливе Ноw" испуњена је низом ликова које је само Троллопе могао створити. Узвишени лик Аугустуса Мелмоттеа, великог финанцијера, својим богатством и престижем представља лондонску аристокрацију. Сир Фелиx Царбурy млади је племиќ одлучан продати своју мајку не би ли отплатио коцкарске дугове, кад би му се само дало отплаќивати их. Поштени Царбурyјев роѓак Рогер заљубљен је у Фелиxову сестру Хетту, која је пак заљубљена у Рогеровог младог штиќеника, инжењера Паула Монтагуеа. Његов је живот закомплицирао Американац за којег се тврди да је усмртио човјека у Орегону и слиједио Паула у Енглеску како би га приморао да одржи обеќање. Радња се одвија у Лондону и цијелој Енглеској, па све до Мексика и назад.

Лондон, 1870-тих. У град стиже озлоглашени финанцијаш Аугустус Мелмотте. Усељава се у нову велику куќу на тргу Гросвенор. Гласине о његовој вјештини баратања новцем и о томе да ќе га наслиједити кќи Марие шире се попут шумског пожара. Сумње у то да је Мелмотте можда само вјешт варалица убрзо бивају заборављене; осиромашени моќници надају се да ќе им се среќа напокон осмјехнути. Прокоцкавши сав обитељски новац, раскалашени млади баронет сир Фелиx Царбурy одлучује окушати среќу код Мелмоттеове кќери. Ладy Царбурy сигурна је да ќе се њезин син веќ снаќи па се посвеќује својој кќери, Хетти. Ладy Царбурy одувијек је планирала удати Хетту за њезина роѓака, Рогера Царбурyја, власника омањег обитељског имања у Суффолку. Но Хетта се лудо заљубљује у Рогеровог штиќеника, Паула Монтагуеа, згодног инжењера који је пропутовао цијели свијет и у њезин живот унио право освјежење. Паул узбуѓено признаје Рогеру да се он и Хетта воле. Рогер је схрван и разочаран, но још увијек се нада да ќе Хетта бити његова, успркос тому што му је љубазно, али одлучно рекла да се никада неќе удати за њега. И тако двојица старих пријатеља постају супарници. Паул и његов енергични пословни партнер, Американац Хамилтон К. Фискер, износе Мелмоттеу приједлог новог пројекта - планирају изградити жељезничку пругу од Салт Лаке Цитyја па све до Вера Цруза.

Мелмотте пристаје преузети улогу предсједника жељезничке компаније у Лондону, а његов чин привуче бројне инвеститоре жељне брзе и лаке зараде.

Беше на каналите:

HTV1  

Препораки
  • Хотел на мечтите (2004)

    image
    Not a continuous series with consistent story continuity, but a number of essentially independent stories, 'Love Boat without the cruise ship'. Each episode is...
  • Сандитон (2019)

    image
    Недовршени посљедњи роман Јане Аустен живописно је упризорен у овој смионој и бриљантној адаптацији. Сандитион је мјесто које се брзо мијења. Ово некоќ успавано...
  • Вовед во анатомија (2005)

    image
    'Увод' је други најгледанији програм у Америци, одмах иза овогодишњег Супербоwла који је био најгледаније финале америчког ногомета посљедњег десетљеќа. Серија је...
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.