Буддха, Сократ и Конфуције - велики мислиоци који су својим генијалним умовима задужили повијест филозофије. Сваки је од њих на свој начин оставио траг у раздобљу дотад невиѓеног интелектуалног развоја кад је разум почео надвладавати празновјерје. Беттанy Хугхес води нас у Индију, Грчку и Кину гдје проучава ум Буддхе, Сократа и Конфуција те открива како су те личности из 5. стољеќа прије Криста утјецале на сувремену мисао. Сва тројица много су путовали и путем филозофирали те доносили закључке на основи својих путовања. Беттанy нас уводи у умове те тројице великана и расвјетљује важност 5. стољеќа прије Криста, које је било занемарено, у обликовању сувремене мисли диљем свијета.

Беше на каналите:

Da Vinci Learning  Viasat History  BBC World News  

Препораки
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Тарих

    image
  • Мегаполис: Откривање древног света (2019)

    image
    Атена, Александрија, Тикал и Рим: ти су легендарни градови нека од најпознатијих светских археолошких налазишта, но још увек нису открили све своје тајне....
  • Histori Shqiptare

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.