Као велика политичка, повијесна, људска и господарска чињеница комплетног 20. стољеќа, Гулаг, екстремно оштар совјетски концентрацијски логор углавном остаје непознат.
Повијест Гулага је дугачка, комплексна и на многе начине неуобичајена. Још од велике револуције 1917. па све до времена Горбачова, бавеќи се раздобљима граѓанског рата, великог терора, Другог Свјетског рата, Хладног рата и смрти Стаљина, овај документарни серијал описује како је функционирао Гулаг.
Како и зашто је Совјетски Савез креирао систем кампова за присилни рад у којем је више од двадесет милијуна затвореника било израбљивано до смрт?
Кроз невјеројатне судбине небројених протагониста, с једне и с друге стране (крвника и затвореника) уз никад прије објављене документарне изворе и помоќ повјесничара и стручњака, овај документарни серијал покушава нам дешифрирати што је заправо био Гулаг.

Беше на каналите:

ARTE DE  

Препораки
  • Тарих

    image
  • Histori Shqiptare

    image
  • Савремено тумачење српске историје

    image
    Емисија прати развој Срба кроз векове, и како су живели, какви су им били обичаји...
  • Мегаполис: Откривање древног света (2019)

    image
    Атена, Александрија, Тикал и Рим: ти су легендарни градови нека од најпознатијих светских археолошких налазишта, но још увек нису открили све своје тајне....
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.