Содржина

Двадесетогодишњи Тони Пожгај (Ракан Русхаидат) под великим је притиском вршњака Хрвоја (Хрвоје Кечкеш) који га одвлачи на стазе криминала и властита оца Ивана (Филип Шоваговиќ) који, због тешких ратних траума, тероризира обитељ. Тони се жели прикључити вршњакињи из сусједства Зринки (Леона Парамински) и њезиној мајци Ружи (Дубравка Остојиќ) које одлазе на рад у Италију. У тој га намјери спречава најновији инцидент у властитој обитељи: отац је претукао мајку Драгицу (Јасна Билушиќ) и она заврши у болници. Иван је притворен, па се Тони сада мора бринути о малој сестри Клари (Буга Марија Шимиќ). Дјевојчицу, меѓутим, отиму дјед Антун (Реља Башиќ) и бака Ирма (Нада Суботиќ)...
На 50. филмском фестивалу у Пули 2003. филм "Испод црте" добио је награду публике Златна врата Пуле. Критичари држе филм озбиљном карактерном и друштвеном студијом, те сретним спојем психолошке драме и љубавног филма.

Слики

Испод црте

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.