poster

Вратената девојка

L'Arminuta (2021)

Драма | Италија
Режисер: Giuseppe Bonito
Cinemax 2 | денес | 07:50

рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 8/10
(3 гласови)

Содржина

Во летото 1975 година, во централна Италија, 13-годишно девојче, со куфер во едната рака и торба со чевли во другата, тропа на вратата на една фарма. Така започнува приказната за една тинејџерка која изгубила сè преку ноќ: удобен дом, нејзините најблиски пријатели, безусловната љубов на нејзините родители - поточно луѓето за кои верувала дека се нејзини родители. За „Вратената девојка“ како што ја нарекуваат нејзините врсници, започнува нов и многу поинаков живот. Нејзиниот нов дом е помал и потемен од оној на нејзините побогати посвоители, има браќа насекаде и малку храна на масата за споделување. Соочена со нов живот во ново секојдневно опкружување, таа мора да се бори и со чувствата на напуштеност што ги носи нејзиното повторно обединување со семејството кое никогаш не го познавала.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Talea (2013)

    image
    It's summer holidays, and the planned Italian holiday with Jasmin's foster family is just around the corner. Everyone is looking forward to the trip - except...
  • Што го јаде Гилберт Грејп (1993)

    image
    Гилберт се мачи да се грижи за својот брат Арни со проблеми во развојот, како и за другите од своето семејство, но откако се вљубува во Беки, Гилберт открива...
  • The Return of the Dead Army (1989)

    image
    A military and a priest are trying to find the bones of the Italian army in Albania 15 year after the end of World War II.
  • Komisari i Dritës (1966)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.