poster

Омаг

Omagh (2004)

Драма | Ирска, Обединетото Кралство
Режисер: Pete Travis

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.3/10
Оценка на корисникот: 4.5/10
(2 гласови)

Содржина

И док се цела Ирска спремала те 1998. да гласа за мир на референдуму, мала група дисидената, привремених цланова ИРА који се супростављају мировном договору, спрема се на терористицки напад тако крвав и разоран да це да унисти мировне напоре на дузи временски период. Њихов циљ је Омаг, мали град где протестанти и католици мирно зиве заједно вец 30 година. Снимљен документарним стилом, овај филм казује прицу о породици Галагер, цији је син Ејдан убијен у несреци и хаосу бомбаског напада изврсеног на њихове зивоте.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Талкање во мракот (2020)

    image
    По трауматична незгода, Адриен се наоѓа во дезориентирачка состојба на неизвесност, оттргната од времето и го сведочи животот од далечина. Принудена да се соочи...
  • The Return of the Dead Army (1989)

    image
    A military and a priest are trying to find the bones of the Italian army in Albania 15 year after the end of World War II.
  • Komisari i Dritës (1966)

    image
  • Насмевката на Мона Лиза (2003)

    image
    Џулија Робертс е професорка на колеџ во раните 1950-ти која предизвикува бранови кога ги охрабрува своите млади студентки да размислуваат самостојно. Улоги: Меги...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.