poster

Благо Азтека

Der Schatz der Azteken (1965)

Bестерни, Авантура, Акција | Германија, Италија, Југославија, Франција, Западна Германија
Режисер: Robert Siodmak

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 5.3/10

Содржина

Мексико, 1864. Др. Карл Стернау (Л. Баркер) у својству дипломатског курира грофа Бисмарцка, који је дио своје младости провео у Мексику, путује у посјет америчком предсједнику Линцолну. Мексико се налази под окупацијом француских трупа у служби аустријског цара Максимилијана које настоје сузбити нападе мексичких националиста под водством предсједника Бенита Јуареза. Др. Стернау носи Јуарезу важно писмо подршке предсједника Линцолна но не и новчану помоќ. У близини, негдје на тајном мјесту, налази се велико азтечко благо но тајну зна само азтечка принцеза Карја. Велики земљопосједник гроф дон Фернандо де Родриганда y Севилла помаже Јуарезу и његовим људима од којих су неки озбиљни бандити попут капетана Вердоје. Алфонсо, дон Фернандов син, живи разузданим животом, коцкар је, љубавница му је лукава Јосефа но отац више не жели плаќати синове дугове. Принцеза Карја је заљубљена у Алфонса но љубав није обострана.

Карл Маy, њемачки писац с краја 19. стољеќа, један је од најчитанијих и најпревоѓенијих (превоѓен на тридесетак језика) писаца данашњице по чијим су дјелима снимани филмови, серије, раѓени стрипови. Маy је стварао забавно штиво, пустоловне маштарије у којима су његови јунаци Олд Схаттерханд, доктор Карл Стернау, Кара Бен Немси и остали путовали кроз далеке крајеве бореќи се против негативаца и исправљајуќи неправду нанесену слабијима.
Леx Баркер, амерички глумац који се у својој домовини прославио улогом Тарзана крајем педесетих, у потрази за улогама окренуо еуропској филмској продукцији те тако остварује улоге у 12 филмских прича према Маyевим романима и постаје права глумачка звијезда у Њемачкој.
Леx Баркер утјеловио је тројицу Маyевих јунака од којих је најпознатији Олд Схаттерханд, крвни побратим најславнијег Индијанца на овим просторима, Wиннетоуа, затим Кара Бен Немсиа који путује истоком те доктора Карла Стернауа чија се пустоловна истраживања одвијају на мексичком тлу.

Слики

Благо Азтека

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.