poster

Експлозивна ситуација - Израел и Палестина

The Tinderbox (2022)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Gillian Mosely

рејтинг: 7.7/10
Оценка на корисникот: 8.5/10
(2 гласови)

Содржина

Документарни филм доноси дубинску анализу, отварајуќи неке нове перспективе, обје стране израелско-палестинског сукоба, почевши од његова катализатора па до разлога зашто и даље бјесни те пропитивања што се треба догодити да се заустави.
Осим што пружа повијесни контекст, филм такоѓер приказује људско лице сукоба дајуќи ријеч разним сувременим гласовима.
Ово врло особно путовање ставља под упитник све што знате о сукобу. Редатељица пропитује све што мисли да зна о израелско-палестинском сукобу враќајуќи се на повијесне чињенице и проблеме геополитичке природе (расизам, неједнакост, имиграција и лажне истине). Потиче нас на размишљање, ријетким и драгоцјеним свједочанствима досељеника и политичких чланова Хамаса, о тренутачним и будуќим узроцима и посљедицама сукоба.

Сцеарист:
Продуцент: Richard Melman, Gillian Mosely
времетраење: 91 мин

Слики

Експлозивна ситуација - Израел и Палестина

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • My Journey Through French Cinema (2016)

    image
    Bertrand Tavernier's personal journey through French cinema, from films he enjoyed as a boy to his own early career, told through portraits of key creative figures.
  • Бисерно дугме (2015)

    image
    У океану је похрањена историја читавог човечанства. У океану су сачувани гласови земље и гласови свемира. Звезде покреќу океане и жива биќа у њима. Океан, уједно...
  • Рушење граница: Знаност нашег планета (2021)

    image
    David Attenborough and scientist Johan Rockström examine Earth's biodiversity collapse and how this crisis can still be averted.
  • Сафари во Африка (2013)

    image
    Погледнете ги лавовите на брегот на Намибија во лов на фоки, бањајте се со слоновите во Окаванго Делта, запознајте ги петнаесетте милиони лилјаци во Кансаки, за...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.